Tuesday, May 11, 2010

Kau yang ku panggil sayang...

Kisah Mummy & Daddy - Untuk Anak2

Mummy kenal Daddy hujung tahun 1996. Masa tu office Mummy kat Sri Hartamas. Daddy baru balik dari Jepun so dia datang opis Mummy untuk interview jadi System Engineer. Interview belah petang so masa nak balik nampak la satu mamat (daddy la tu...) tengah tunggu turn nak interview. Boleh tahan gak mamat ni... hencem...hihihi...( dalam hati le...)

Dah rezeki kut, akhirnya Daddy diterima kerja sama opis ngan Mummy cuma lain department je. Daddy based kat UPM sebab masa tu opis Mummy ada project kat sana. So tiap friday semua staff akan balik ke office untuk staff meeting atau Friday Session. Masa tu Mummy dan kawan2 lelaki dan pompuan yang closed ada group sendiri. Kami panggil 'Poyes Group' (poya2 group la tu... masyallah...hahaha). Adalah 10-15 orang dalam group kami tu. Ntah camana akhirnya Daddy pun join group kami.

Selalunya malam sabtu kami akan tengok wayang ramai2 kat One Utama. Selain tu tiap hujung minggu pegi xtvt santai2 ke air terjun ke, theme park or window shopping. Opis Mummy tubuhkan kelab sukan dan reakrasi, so Daddy jadi President dan Mummy jadi Bendahari. Aktiviti bowling dan badminton pun ligat gak masa tu. Ntah camana lama2 terjatuh cintan la pulak kami...hihih...tak mau la cerita detail sangat ....


Zaman kami bercinta dulu hand phone dah ada tapi facebook, twitter, friendster, blog semua tak ada lagi yer, tapi masa tu dah ada IRC... so memang dah zaman chatting la...

So gedebak gedebuk cintan cintun lastnye daddy ajak Mummy kahwin... selamba gilos...hahahah... ingat lagi masa tu kami lepas dinner together dengan Dato' Mie dan Yati kat Muara Ikan Bakar Pelabuhan Klang... disaksikan bintang2 dan kapal2 kontena di pelabuhan....will u marry me....hihihi... uols dah tau kan jawapan Mummy ...

Kami bertunang hari Sabtu 22/2/1998. Masa tunang rombongan Daddy kata nak sampai dalam pukul 12 tapi kul 1 tak sampai lagi...emak abah dah bising sebab orang2 kampung dah lama tunggu... calling2 Daddy dia kata baru lepas exit Tol Pagoh....discuss ...bla...bla...bla..hantaran ...mas kahwin ... kenduri kahwin... bla... bla.......

Kami dinikahkan pada hari Isnin 11/05/1998... kompang.... kompang...kompang....Dan pada Sabtu 16/05/1998 bertandang ke kampung Daddy pulak....sekian adanya kisah ringkas Laila Majnun versi Mummy & Daddy...

Oh ya dalam 'Group Poyes' ada 4 couples yang selamat bercouple dan menjadi suami isteri. Mummy & Daddy, Dato' Mie & Yati, Amin & Lupa nama wife dia dan Suhaimi & Yati. Ada juga couple yang terputus di tengah jalan... nak buat camna tak ada jodoh...

2 comments:

  1. geli la citer kat khalayak ramai..kisah cintan cintun ..simpan sendiri udah le....

    ReplyDelete
  2. Anonymous - geli sapa suruh baca??... buat lah blog sendiri... ni blog peribadi Mummny so suka2 Mummy la nak tulis apa pun tentang kehidupan family Mummy!!! Menyibuk knapa???? Pi la baca journal ker apa...

    ReplyDelete