Sunday, May 30, 2010

Tambah saham...

Ahad (29/5/2010) - Bestnye hari ni cuti lagi, tapi walau cuti xtvt Mummy tetap packed. Seawal pagi Mummy dah pergi ke pasar Kajang. Last pergi pasar Kajang ni masa Mummy buat jamuan hari jadi anak2. Lepas tu every week balik kampung so tak sempat gi pasar, cuma g beli lauk pauk kat kedai runcit jer.

Balik dari pasar buat mee goreng basak untuk breakfast. Lepas tu breakfast bersiap untuk ke Tesco Saujana Impian. Stock barang2 kering dapor, susu anak2, diapers, dan lain almost habis.  So angkut semua anak2 gi tambah saham kat Tesco, tinggl bibik menyiang ikan2 dan lain2.

Hari Ahad kat Tesco kurang sikit orang compare ngan Saturday, so memang cepat jer Mummy shopping kat sini. Dah tau apa benda nak ambik dan kedudukan barang2 so senang jer. Mummy dgn Dania dan Daddy dengan 3 boys ambik barang2 besar. Lepas 45 minit jumpa kat cashier. Effisyen kan.... hehehe

Dania tukang ambik barang, Mummy tukang tunjuk...

Ambik Dania jangan tak ambik...

Ok lepas 45 minit settled


Balik dah kepenatan masak pun sempoi jer, bayam masak lemak putih, sambal belacan + timun, goreng ikan dan ikan masin. Lepas makan lepak2 dan zzzzzz...... arghhhh esok dah kerja...

2 comments:

  1. wow! byknya cikedes...itupon stok satu bln ke?

    ReplyDelete
  2. ida .. yang junk food tu stock 1-2 hari je... hahha...pegi ke Bareyls Buffet ke tak?

    ReplyDelete