Wednesday, May 26, 2010

EMMIL DAFIY IS 2 .... HAPPY BIRTHDAY SAYANG!


Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Emmil Dafiy...
Allah selamatkan kamu!

Alhamdulillah... hari ni buat hati Mummy & Daddy, Emmil Dafiy genap usianya dua tahun. Untuk Dafiy, Selamat Ulang Tahun ke - 2 , semoga Dafiy dikurniakan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, menjadi anak yang soleh apabila besar nanti. Semoga perjalanan hidup Dafiy dipermudahkan oleh yang Esa. Amin.



DOA UNTUK SEMUA ANAK2 KAMI (AMBIL DARI 'DOA UNTUK ANAK')
Anakku, belahan jiwaku…..
Waktu berlalu tanpa pernah kita sadari
Namun pelukan sayang ibu tak pernah kehilangan arti
Dekapan hangat ibu juga selalu menyertai
Doa tulus ibu melekat erat dalam ayunan langkah merajut mimpi

Anakku, jendela sanubariku…..
Perjuangan itu kini sudah dihadapan
Saatnya menjalani hidup dengan penuh kemandirian
Hadapi tantangan dengan senyuman
Sapa setiap kesulitan dengan keikhlasan
Raih bintang dengan penuh harapan

Anakku, lentera hidupku…..
Hidup ini tidak terlalu mudah dijalani
Ada kesulitan yang akan memperkaya hati
Tapi…..
Jadilah pemenang layaknya juara sejati
Dengan rendah hati dan luhur budi
Bertabur kasih bersulam pekerti

Anakku, bintang harapanku…..
Ayunkan langkah dengan ringan hati
Gapai setiap mimpi yang ada di sanubari
Bentangkan asa agar menjadi nyata

Tuhanku, ijinkan aku memohon…
Lindungi anakku dalam teduh karunia-Mu
Bimbing anakku di setiap persimpangan yang membuatnya bimbang
Beri kemuliaan budi agar membuatnya berarti
Teteskan kebesaran jiwa agar membuatnya bermakna
Sentuh hatinya dengan semangat tulus untuk berbagi
Tanamkan keyakinan terhadap kebaikan
Penuhi tekadnya dengan kerja keras dan pantang menyerah
Teguhkan pribadinya agar tidak mudah goyah

Tuhanku…..
Terima kasih untuk karunia terindah ini
Terima kasih untuk anugerah tidak ternilai ini

AMIN.



 
Kiri - Dafiy 2nd day.... gambar 1st day tak ada sebab terus duduk kat NICU. 2nd day baru keluar
Kanan - 29 May 2008 - 3rd day.... sedapnye dia tidur

2 months old

 
3 months old...1st vacation kat Genting Hland outing office Mummy


 
Dafiy 6 month old. Anak dara sapa la yang berskandal ngan Dafiy ni...

 
Dafiy 8th months... so sweetkan dia senyum.... "hitam2 si keretapi, walau hitam ramai yang nanti' itu balasan pantun bibik untuk pantun kakak Mummy si Som "hitam2 si tampuk manggis"

 
26/05/2009... Dafiy 1 year old. Masa ni masih stay kat Nilai lagi 

 
Jamuan 1st birthday Dafiy cum birthday daddy cum house warming... masa ni baru pindah Bangi (suka sangat Mummy ni buat majlic cum cum kan... nak jimat la tu ...hhahahah)

 
Kiri - Kereta pertama Dafiy..
Kanan - 1st time gunting rambut kat kedai

Future IT expert... jangan expert main games dan FB sudah....

Sekarang ni petah betul dia cakap, cakap pun style orang dah besar jer. Dah boleh jadi kawan bergaduh dan dah boleh disuruh buat kerja. Ayat2 cinta favourite Dafiy!

  • nak etek amy, amy ukak la (Nek tet** Mummy, Mummy bukak la)

  • amy bum la (Mummy tido la... sambil dia nak nenen)

  • angan lah (jangan la)

  • amy buat ucu (Mummy buat susu... time ni kalau ornag lain buat susu memang dia tak akan minum)

  • ana ada (mana ada)

  • ibik nak akan ( bibik nak makan)

  • amy wok, ady wok, ayong kul, angah kul, ica kul, afi om, ibik om (Mummy work, daddy work, along school, angah school, batrisya school, dafiy home, bibik home)

  • jom g aman, jom la (jom gi taman, jom lah)
Pagi2 ni tak sempat nak celebrate bday Dafiy, malam ni kita celebrate ya. Birthday cake Dafiy pun masih togel lagi, Mummy belum deko. Petang ni balik kerja Mummy siapkan okey... bye bye Dafiy Mummy nak g work... luv u ... muah...muah...muah... Dafiy bangun lambat so tak boleh la Mummy nak bawak pusing2 b4 g kerja.

3 comments:

  1. Happy besday dafiy....dh 2 thn
    besday fia 10 june....2 thn gak
    dh besau anak2 kita kan...

    ReplyDelete
  2. omeynya iaaa... epi beday tu yu afiy.. omey arr ia...encem... auntie cam nk baby agi je bila auntie ampak bambar afiy omey2 ni...

    ReplyDelete
  3. tomei...tomei.....mummy nak gi kedai emas tomei tu

    ReplyDelete