Thursday, May 27, 2010

Dafiy's 2nd Birthday Celebration


26/05/2010 Khamis - Bergegas balik ke rumah dari office. Sampi rumah kul 6pm. Kluarkan cheese cream, butter dan lain untuk deko mendeko birthday cake Dafiy. Stop sekejap kul 6.30pm fetch Danny & Danish kat sekolahj. Pas tu sambung lagi main2 ngan cheese cream. Alhamdulillah b4 maghrib siap.

Hasil deko mendeko Mummy yang sememeh, inilah yang terhasil... Kalau beli carrot walnut cake yang dah siap RM 65 memang le cantik.. tapi tak apa ye Dafiy, cake ni Mummy letak extra ingredient nak bagi lagi sedap... nak tau apa dia? ... Kasih sayang sepenuh hati .... make with full of love!!!

Happy birthday to you ... happy birthday to you.. Lepas snap gambar ni bateri camera pun kong ... terpaksa la guna camera handphone yang tak canggih langsung! So gambar kat bawah ni tak berapa clear.

Make a wish and blow...blow...blow... go go Dafiy!

Mummy & kids

Daddy and kids

Danny not in the pics sebab dia jadi cameraman

 
Aksi gaduh Dania & Dafiy... Angan la ni kek Afi ukan kek atak (Jangan la ... ini kek Dafiy bukak kek kakak). Menjerit2 si Dafiy bila Dania nak potong kek dia. Si Dania ni pulak pantang nampak kek mesti dirasa tu kek birthday dia...ohh anak2 ku...

 
Mummy & Daddy dengan birthday boy...

Is my day...boleh main2 ngan cake ni Mummy tak marah pun...


Lepas tiup2 lilin dan potong2 kek kami bawak anak2 makan kat luar. Ada yang nak makan spagethi, nasi lemak, chicken chop, mee goreng... Malas nak pi jauh2 so decide makan kat Oasis... 2-3 minit je dari rumah.

 
Keadaan kedai memang selesa untuk santai2 ngan family sambil dengar life performance ... ni gambar dari Uncle Google

Gambar lain semua tak clear sebab cafe ni ala2 tak cukup cahaya... lampu  malap je so inilah hasil gambar yg paling ok dikalangan yang tak ok...hehehe 

Danny dengan Makcik & Pakcik ... adik ipar dan biras Mummy yang kebetulan datang ke rumah

Si Dafiy dalam kereta lagi dah tertidur. So dia tak makan apa pun. Kesiannye bday boy. Nanti lain kali kita pegi waktu siang ye. 

Close-up - Carrot Walnut Cake versi kukus ... Cheese cream tu Mummy buat topping je tak ada filling. Kalau bertopping ngan berfilling takut muak la pulak. Daddy kata versi kukus ni lagi sedap sebab dia lagi moist...

No comments:

Post a Comment