Sunday, May 30, 2010

Together-gether Kat 'Muo' : Part II




Setiap kali balik kampung atau acara together2 mestilah anak2 yang paling suka sebab dapat jumpa dengan cousins masing2.

We're cousins... kesian dia orang tak puas lagi main2 ngan sepupu sepapat... tak tau malam tu dia orang tidor ntah pukul berapa...

Cam muka tak mandi je???

Mummy buat sesi uji bakat ... tengoklah ekspresasi muka masing2... nak test dia org ni boleh jadi pelakon ke tak?

Takut dan terkejut

Muka lawak....

Muka sedih @ seposen . Dania fail bab muka sedih!

Muka berlagak. Danish serios gilos, memang tersangatlah berlagaknye.

Usaha Danny memujuk Mummy untuk bawak balik balik si Jenet tak berjaya....

Posing2 sebelum balik... Yin Wong Kulai ngan Wish barunye....



Masing2 merasa duit bonus dari orang kaya Bukit Mutiara. Bonus 5 bulan beb... alhamdulillah merasa gak kita kan... rugi besar le sapa yang tak dapat... tapi tengok kekadaan kut mungkin ad aonline transfer ker...hahah... cam cukut kan duit tu untuk bayar minyak ngan tol!

Pagi Sabtu tu Kak Nor dan Som balik singgah ke kampung sekejap. Mummy dan MMiraki lepas zuhur baru balik dari rumah Mek.

Bye2 tuan rumah, kami nak balik dah...

Tuan rumah senyum lebar, mungkin happy kut kita orang semua dah balik....hahaha....

Tengoklah apa kami bawak balik...hehehe...kalau da JaWorld mana berkat ole2 boleh tinggal kan..

Lapis kacang ngan kuih dangai

 
 Cakar ayam dan rempeyek kacang dal

 
Limau kasturi dan limau manis

Pisang dan buak cempedak... peninggalan emak ngan abah...



Pisang emas di bawa belayar naik kereta

Jom tengok farmville Mek & Abg Brahim

 
Pucuk ubi, serai, ulam raja confirm tak payah beli

 
Jeles betul le, tengok pokok cili n i kecik jer tapi buah punye la lebat...

Dengan semangat memabra nak gak tanam cili yan gberbuah lebat cam Abh Brahim tanam tu, Mummy dah cilok 3 pokok anak cili dalam beg poli tu... nak tanam kat belakang rumah Mummy gak le..

Pokok cactus yang tersangat la suburnye. Eh! pokok cactus ada bunga ye!

Pokok2 hiasan depan rumah

6 comments:

  1. gee, gambar yang budak ramai2 tu terencat akal ke down sindrom, terutama yang pakai t shirt itam suar track sampai terkuar mata itam. apa2 pun terkuar mata itam ku tengok RM tu....tengok gambar mek kat tingkap sedih lak aku huhuhu....

    ReplyDelete
  2. mmng aku sedih tul tgk dia org balik.wat2 ketawa walhal nak nangis lebih2 tengok safik pura2 tido sbb tak sampai hati nk tengok.

    ReplyDelete
  3. betul la mek aku tengok gambar ko rasa cam nak nangis, macam kangen dgn ko mek.

    ReplyDelete
  4. camna akak tak dapat buah cempedak nie, hehe...

    ReplyDelete
  5. Aku tak dapat bonus Bkt Mutiara...jeles...

    ReplyDelete
  6. Anonymous - Cempedak tu kat rumah lam Mek, tengahari tu baru Abg Brahim ambik...eheee...ala pi la beli kat pasar SMART tu

    Yin - Mungkin sehari dua ni ada orang poslaju dtg rumah hantar money order kut...eehehh... tanty dah pakai tudung baru ke belum?

    ReplyDelete