Monday, May 3, 2010

Birthday Party 2010 - Part II

Tiap kali nak buat jamuan Mummy la yang nak kena fikir apa menu nak hidang. Pening gak kan, itu yang akhirnya tiap kali jamuan menu hampir sama je... jom layanz apa yang ada...

Nasi Briyani - Cam biasa Mummy order nasi briyani ni dari Restoran Anje kat Sek 15 BBBangi. Mummy kan loyal customer dia sejak 2005 so kalau jamuan memang Mummy order jer dari dia, selain sedap harga dia pun amat berpatutan...alamak promosi percuma pulak untuk RestoranAnje... agak2 lepas ni kalau mummy makan kat sana dapat discount ke tak ek...hahahah


 
Kiri - Nasi briyani
Kanan - Daging briyani

 
Kiri - Ayam masak merah
Kanan - Dalca

 
Kiri - Jelatah
Kanan - Papedom

Set nasi putih - Mummy order dari Restoran Mummy Gee kat Bangi D7... hahaha... Mummy masak sendiri la...


 
Kiri - Sambal goreng
Kanan -Ikan goreng

 
Kiri - Ikan tenggiri  masak lemak cili api
Kanan - Sambal belacan 'membunuh' & ulam2an

Pembuka selera...ikan masin goreng bawang

Meehoon soto - menu wajib gak...sendiri buat. Buat soto ni bab yang leceh nak menyiat ayam la. So anak saudara Mummy si Arif telah meenjadi mangsa untuk menyiat ayam ni... terima kasih ye sebab tolong... sorry la tak ada bukti bergambar pulak nak letak sebab masa tu Mummy tengah sibuk goreng bergedel!


 
Jemput la makan soto panas2 ni....

Air & pencuci mulut - panas2 cam ni air dan makanan yang sejuk2 dicari orang. Sejuk je bila lalu kat tekak...

 
Kiri - Air sirap, orange dan ice lemon tea
Kanan - Jelly kelapa dara

 
Kiri - Dadih... terima kasih Ida (jiran Mummy kat Bilai) bagi dadih ni..
Kanan -Bubur pulut merah putih...sedap gak lama tak makan bubur ni

 
Watermellon & honey dew

 
Kiri - Jajan2
Kanan - Mixed choc flavour & filling
Kuih muih & lain2 - Mummy hilang no telefon akak yang buat kuih sedap kat Bangi ni. KUih2 dia sedap belaka seri muka, koleh kacang, tako, kuih lapis...camana tak adalah rezeki nampaknya. Nasib baik Kak Noor tolong orderkan karipap all the way from Gombak...

 
Bahulu dan kek segera...

 
Karipap dan nugget

Kali ni kari laksa dan spagethi x ada ye... tak cukup tangan la...minggu busy ngan kerja opis...

1 comment:

  1. lapar le perut tengok menu2 tu, rasa nak makan lagi, ari tu makan sikit aja. ya ke sikit?????....

    ReplyDelete