Wednesday, September 2, 2009

11 Ramadhan

1/9/2009 = 11 Ramadhan (Selasa) - Tadi Dania call. Dia suruh mummy balik rumah sekarang juga. Dia kata dia rindu kat mummy dan nak tidur dengan mummy. Dia kata bibik tak kawan dia sebab dia buat Dafiy. Biasalah si Dania tu bila orang marah atau buat2 tak kawan dia susah hati ler dia. So time tu sibuk ler dia call mummy & daddy.

Seharian kat office mummy terasa cam nak makan choc cup cakes jer. Mungkin sebab cuaca sejuk dan hujan sepanjang hari kut, so perut tetiba rasa lapar tu yang fikiran menerawang nak makan macam2. Sabor jer ler...cam budak kecik pulak.

Hari ni masak untuk buka sempoi jer. Daddy hari ni ada majlis buka puasa office dia. So tinggal mummy dan anak2 mummy layan jer selera anak2. Dia orang ada ayam goreng ngan kuah lemak settled dah. Oh ye ... pagi tadi dah terjanji dengan dia orang nak buat ice blended lagi. Hari ni dia org nak straberry ngan mangga. So balik ni nak kena beli buah mangga sebab tak der stok kat rumah.

Inilah menu sempoi utk buka puasa hari ni.


Ayam goreng for the kids
Straberry ice-blended for the kids gak
Kari...kari..kari


Ikan goreng mesti ada...

Sup sayur pun mesti ada gak, mummy boleh habis kan sup semangkuk ni...lagi2 makan time panas2...sedap dan berkhasiat
Kuih2 cam biasa tak pernah buat lagi. Beli jer kat pasar ramadhan. Bukan nak makan banyak pun so cam tak berbaloi jer nak buat (alasan...sebenarnye malas nak buat...hehehe). Tapi klu kuih tu mmg lagi jimat beli lah, kuih2 kat bawah ni semuan RM6 jer...karipap RM2, tako RM2, koleh kacang + puding jagung RM2... kuih2 ni mummy beli dari kedai yg sama jer...memang sedap tak rugi beli walupun size dia 'XS', tak terbuang langsung pun...


No comments:

Post a Comment