Thursday, September 17, 2009

Peringatan Sebelum Balik Kampung

Sebelum balik kampung beraya dan bercuti panjang pastikan
  • rumah dah dikunci dan dimangga, kalau perlu carilah rantai kapal biar kuat skit
  • plug tak guna off dan tanggalkan
  • stop langganan suratkhabar
  • kuih yang nak bawak balik kg dah dimasukkan dalm bonet, kalau lupa tak yah susah2 patah balik, singgah jer kat petrol station ke kat R&R mesti ada jal kuih raya...heheh
  • baju2 glamour yang nak tunjuk kat adik beradik jangan lupa. Kalua lupa pakai jer lah baju kelawar pepagi raya tu...oh mesti syahdu ye..
  • finally apa lagi RM ler utk angpau raya....kalau nak bali KL nanti tak cukup RM, pinjam anak2 punye duit raya, cakap jer mama nak simpan dalam bang...boleh gitu????

1 comment:

  1. tambah lagi peringatan
    1.Lepas habis cuti raya jangan nak sambung ambik EL atau MC....rancang cuti betul2
    2.Kira anak2 sebelum balik kg, jangan ada yang tertinggal cam citer "Home Alone"

    ReplyDelete