Monday, August 2, 2010

3 Days 2 Night : Part III

Layan je la aksi2 masa kat kampung... malas nak tulis  penat...

Signboard yang masih bertahan...

Kampung gurls & boys main kat tepi parit...

Pondok kenangan ni...dulu2 bila petang2 mesti duduk melepak kat pondok ni...

Parit yang dah dibesarkan, dulu2 kat sinilah kami mandi...

Hujan lebat menyebabkan air naik dan melimpah... nasib baik rumah kami ni tinggi sikit...kalau tak sure banjir kat laman....

Pokok bunga kertas yang subur walau tanpa baja...

Lepak2 kat pondok sementara tunggu maghrib..nostalgia betul...

Cikgu 'Besar' dengan Wish nye... tak tau la lepas ni dia tukar kereta apa pulak!

Mama Miraki tak senang duduk kalau Mummy start snap2...mesti nak menyibuk...

Acara berebut bilik air...so kalau nak cepat dapat giliran kenalah tunggu depan bilik air tu... inilah yang bestnye bila balik kampung...berebut itu ini...

Peace...

Wah...kecik2 dah pandi couple yer??? Baju Echah ngan Liya sama la. baju Dafiy ngan Amir pun sama gak cuma warna lain2 je...

Golek2 sebelum zzzzzzzzzzzz

Si Danny ni salah masuk group la...ni gurl group la....tapi dia ni menag suka kat Ika dan Lisa sebab dia orang berdua ni rajin melayannya dari kecik sampai sekarang.

Tengok si Amir ni bfast pun pakai topi askar dan senapang tak tinggal.

Tak kisah lah sebab si Amir tu kecik lagi tapi kan dua mamat kat bawah ni apa kes main topi askar Amir, teringin ker??? hahahaha...lu ke beb!




Anak2 saudara Mummy yang dah besar2...

Anak2 habiskan masa main monopoli...beli2...jual2...lelong2...

Datin S dan cucu kesayangannye...cucu saudara Mummy la ni...

Hafiz dan Dafiy. Yang didokong hampir sama besar dengan yang mendokong...

Berarak mendung kelabu...menyusui langkah ku...sepnjangan perjalan..penuh dugaan...namun aku tetap aku....

Pondok yang ditinggalkan seketika dan bakal beriah lagi 50 hari...Insyallah

Kak Tanty satu2nye kakak ipar yg Mummy ada, dia ni wife Yin Wong Kulai

Pose sebelum bertolak balik....

6 comments:

  1. Meriahnya balik kampung!
    Tak nampak kelibat kat Parit Sulong

    ReplyDelete
  2. huh 5-6 kali sehari gi PS...tak terjumpa yea

    ReplyDelete
  3. baca sambil ngeteh pagi nie...hehe..akak menghargai penulis...kalau tak sape nak baca..hehe..

    ReplyDelete
  4. MSom - Memang meriah balik kampung sama meriah dengan pasar PS. Minggu depan lagi sesak pasar tu sebab nak sambut puasa

    Anonymous - gambar cempedak kat gazebo yang awak jumpa du ada kat atas??

    ReplyDelete
  5. Bagi aku cuti kali ini merupakan cuti yang berkualiti walaupun tak ada swiming pool, tak ada laut tapi ia tetap menyeronokan. Insyaallah kita akan bersama semual di aidil fitri.

    ReplyDelete
  6. cempedak kat gazebo tu jadi milik ku....dah berbau sikit ni...hehehe

    ReplyDelete