Friday, August 20, 2010

Hadiah hari raya .... jeng jeng jeng

Rantai ala2 Mummy Jarum punye... dukacitalah rantai ni tak de kaitan dengan n3 kali ni. Tapi kan kalau tetiba bangun tidur bangsi ajaib hantar rantai ni dan letak tepi bantal best gak kan.... hahah... mimpi disiang hari betullah Mummy ni

Ni n3 terlewat tapi belum terlambat...(camana tu ek...). Dua hari lepas Mummy gi JPJ Bangi, dekat je depan rumah. Tujuan apa lagi daftar no pendaftaran kereta nak renew roadtax kereta la.

Rasanya kita orang first 10 customers untuk hari ni... office barum kaunter banyak bukak memang sekejap je la sesiapa yang berurusan kat sini.
 
Last week JPJ kata blacklist dimansuhkan so sepatutnya tak ada problem nak renew roadtax. So bila tanya kat kaunter khidmat pelanggan tu ada percanggahan info la pulak. Yang sorang kata kalau ada blacklist tak ada masalah untuk renew roadtax. Tapi kawan dia sorang lagi kata, arahan baru diterima petang sebelumnya, kalau ada blacklist kena settledkan dulu saman baru boleh renew. Kalau tak cuma boleh renew 6 bulan je. Tu dia dalam masa seminggu arahan boleh berubah2....
Daddy kat kaunter khidmat pelanggan... Mummy jadi pengikut dan duduk kat tempat menunggu

Whuaaaaa tension betul ... dah la roadtax Mini Coper ni expired 21 Ogos... actuallykan mini coper ni ada satu saman je tu pun saman parking dan yang banyak kena saman dan blacklist tu kereta yang Daddy bawak..... tapi kereta2 tu atas nama Mummy, whuaaaa ini dah kira satu penganyaian ni..... berapa semua saman dan blacklist? Berapa jumlah RM saman? Malas nak cakap la tapi kalau setakat nak beli rantai cam kat atas tu memang dah lebih dari cukup, lebih besar dari tu pun boleh dapat... maunye raya Mummy tak boleh nak angkat kepala sebab berat sangat rantai leher.... biasalah Mummy start pot pet pot pet .... rasa nak suruh Daddy bawak kereta lembu je biar tak kena saman....emm tapi takut kena saman DBKL pulak sebab lembu tu buang xxxx merata2....

So we all decide renew je dulu road tax untuk 6 month.... semalam dah suruh bank renewkan roadtax, petang ni siap kut.
Tension2 pun sempat amik gambar diri sendiri lagi ni...hahaah

11 comments:

  1. I pun tensen 2,3 hari ni... betulkan gear box and so on dgn jumlah boleh dpt seutas rantai halus (harga emas tgh melambung kan skrg)...sib baik la IRP dulukan duit.. takpe la..kurang2 lepas raya kereta buruk I tu boleh berjalan lagi dpd tersadai terus.

    ReplyDelete
  2. X nk kena saman ikut undang2....bwak ikut had laju yg d tetapkan,lampu kuning sedia utk brenti bukannya sedia utk pecut,tmpt yg ada meter P byar parking n so on...kan sayang duit saman tu smpai beribu2 rm lbih baik baik kt aku je dpt gak pahla sedekah hiihi..........

    ReplyDelete
  3. gee, ni kira dah kes tak tau nak tabur kemana duit ko la tu. so tabur aja kat jalan raya... kan..kan..kan

    ReplyDelete
  4. Anonymous/Kak Kay - kalau tak de org cam we all nnt ada lak org yang tak dapat bonus dan kenaikan gaji tiap tahun...huhuhu.... whuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kenalah berterima kasih kat kita orang ni ....so... sob... sob....

    ReplyDelete
  5. saya pun sama... duit repair kete = 1 bentuk cincin diamond habib jewel... huhuhuhu... hampess

    ReplyDelete
  6. In the end, you receive the exact same calorie-burning workout you may get by using a treadmill but
    with significantly significantly less exertion.



    Also visit my web blog; http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/reviewing-bowflex-selectt...

    ReplyDelete
  7. There's a great deal of cardio stuff plus a superior level of fundamental devices.

    Also visit my homepage - http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/weight-sets-sale/

    ReplyDelete
  8. Here arrives the recognition in the many Bowflex types.



    Also visit my homepage: please click the next site

    ReplyDelete
  9. I'd endorse the Bowflex for a residence exercise, having said that I'd personally do this with one caveat.


    Here is my web-site; http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

    ReplyDelete
  10. Using the Bowflex TreadClimber, you may be checking out getting a terrific exercise routine in the very same machine for the rest
    of the life!

    Also visit my web blog - best adjustable dumbbells

    ReplyDelete
  11. Even though it is essential to keep in mind to make certain that the back again just isn't overstretched all through the bending about, the use of dumbbells does boost the issue and so increases the development of the triceps over time.

    my web page - just click the following webpage

    ReplyDelete