Monday, August 23, 2010

12 Ramadhan 1431

12hb Ramadhan... hari yang tak produktif langsung bagi Mummy. Apa yang dirancangkan semua tak menjadi. Plan pagi nak gi kedai rambut pas tu petang nak buat kuih raya. Tapi kan lepas kemas pinggan mangkuk dan bekas2 buffet tu baru terasa letihlah sesangat. So pi la baring2 sat, tapi kan sampai kul 3pm baru terbangun, tu pun rasa cam mata kena gam je.

Nak masak untuk buka pun cam malas je, selain dari tak de idea nak masak apa. Lepas tu anak2 sibuk ambik order kat Mummy  nak makan apa, sebab petang ni dia orang nak masak dengan daddy. Beria2 ambik order makan & minum ... lantaklah, biarlah dia orang main masak2 kat daport tu, makan je la apa yang dia orang masak...

Mr Mama dan anak2 kat dapor.... ada gaya chef tak?

Nasi goreng special Mr Mama. Macam2 ada dalam ni dari ikan tuna, udang, telor, mix vege dll

Daging burger dan chicken popcorn 'geseng' hahaha....

Ikan goreng dan  'bening bodoh'... semua main campak2 je ...

Panas2 pekena fruite punch memang sangat melegakan... agar2 santan lebih masa jamuan buka posa kelmarin pun sodap gak...

2 comments:

  1. sedapnyaa.... rajin diorg tolong Mummy.. I kalau nak rasa semua ni kena tunggu dlm pantang.

    ReplyDelete
  2. MMirror - daddy kerap mask dapor gak, menu favourite dia 'gulai seksi'.... gulai kari peha ayam...peha kan seksi so dia bagi nama glamour lah kat gulai kari dia masak tu...hehhehe

    ReplyDelete