Sunday, August 29, 2010

Indah ciptaanNya...

Pagi semalam kat kampung Daddy tak tau dah nak buat apa so Mummy keliling rumah dan snap2 pokok2 bunga yang arwah MIL tanam. Walau tuan yang menanam dah tak ada tapi pokok2 bunga ni tetap subur sebab FIL dan SIL sambung jaga pokok2 ni. Jom la layan dan cuci2 mata menikmati ciptaan indah yang Esa.

Bunga kertas gabungan warna pink dan oren... pokok dia besar sangat...

Bunga kerta warna purple

Setangkai orked yang panjang...

Bird of paradise ... cakap Melayu pokok apa ni ek...

Tak tau pokok apa..  mula2 dia warna hijau keputihan cam gambar kat bawah ni, lama2 jadi warna merah

Bunga cam yang merah kat atas tu...

Bunga kenanga

Bunga seri sianan....versi kuning

Bunga siantan versi merah

Ni pun tak tau bunga apa, mula2 dia warna putih, lepas tu dia warna pink cam kat bawah ni

Bunga yang dah nak layu .. dari putih tukar ke warna pink dan akan layu

Bunga janda kaya

Bunga raya yang sangat cantik... patut tiap rumah kena tanam bunga kebangsaan. Kat rumah Mummy ada tapi warna putih...

Senduduk berbunga putih...

Pokok ulam raja yang dah berbunga

Ntah pokok apa...

Ni pun tak tau nama dia, kat rumah Mummy pun ada gak...

2 comments:

  1. Salah.tu bukan bunga kenanga la.....!bunga kenanga cam yg kt dpan umah aku tu.....

    ReplyDelete
  2. Mummy Gee, suka tengok bunga yang 'bird of paradise' tu sangat unik!!

    ReplyDelete