Tuesday, August 24, 2010

The making of ...


Dah nak masuk dua minggu kita puasa so maknanya lagi dua minggu lagi nak raya ni. Camna ni projek buat kuih tak start lagi. Bahan2 sebahagiannya Mummy dah beli, tinggal butter je yang tak beli. Last year lepas sahur je Mummy start buat kuih sikit2. Ntah tahun ni cam terlebih vitamin 'M' la pulak masa sahur kut.... tak boleh jadi ni, nak kena buat gak. Lagipun Mummy cuma order choc chip jer. Nak beli kuih yang jual kat kedai2 tu cam kureng je...

Mummy bukan nak buat berjenis2 sangat pun kuih raya ni, 3-4 jenis je dah le. Buatpun biskut yang sempoi2 dan senang nak buat, tapi rasa sedap!!!

Cornflakes madu... cornflakes + almond slice + kuaci + kacang + kelapa kering... kalau setakat untuk makan2 je kan tak perlu masuk dalam cup comel2 ni, buat style pop-corn je...

Almond london - biskut yang wajib Mummy buat tiap tahun...

Snow almond - sangat suka biskut ini ... crunchy di dalam, rich of choc diluar...

Chocolate cluster @ Cornflakes cluster

Kalau rajin dan ada masa nak buat peanut butter cookies gak. Weekend ni nak balik kg daddy... emmm nampak gaya cuti 31st August kena memulun buat biskut ni la. Sabtu 4th september tu bibik dah nak balik indon....

8 comments:

  1. salam mummy kuih mummy semua nampak sedap2....

    ReplyDelete
  2. Lina - jom kita uli2 buat kuih sendiri.... resepi senang2 je tu...

    ReplyDelete
  3. Semua nampak sungguh enak, ada satu tak ada tu ...ERR...Conrflakes Melinjau Madu

    ReplyDelete
  4. Msom!!! bukan Cornflakes Melinjau Madu la...itu namanya Minji Cookies,klu c x caya tanya Mummy Gee hihihi......

    ReplyDelete
  5. salam..mummy gee nk wat sume ke biskut raye mcm gmbr atas nie? waa..rajinnye mummy gee! t jgn lupe kim sket kat notami yee! :)

    ReplyDelete
  6. MSom - dah import buah melinjau @ belinjau @ minjo tapi tak sampai2 pun... agaknya kapal karam kut, t yg tak sampai2

    Anonymous - Minji cookies tu rasa dia lemak2 pahit...

    ReplyDelete
  7. Mummy Gee..
    Kebetulan..
    Post sy harini pun pasal biskut raye..
    Pastu kan, ade gak pic biskut yg sm..
    Huhuhu..

    ReplyDelete
  8. Mummy Gee- Bukan kapal karam la, dh smpai dh kt jeti Pelabuhan Klang 3 Ramadan tp x lpas kena tahan Immegresen sbb Minji Cookies tu x de label utk import/export wakakahkah..............

    ReplyDelete