Friday, August 13, 2010

2 Ramadhan 1431

Alhamdulillah berlalu dah 2nd Ramadhan. Mummy rasa cuaca semalam tersangatlah panasnye compare dengan 1st Ramadhan. Tekak memang terasa kering amat.

Menu buka posa semalam pun biasa2 je. Cam biasa Mummy cuma beli kuih2 je. Mummy rasa ni kalau kuih2 boleh kut nak beli kat pasaar ramadhan tapi kalau lauk pauk cam was2 gak, selain dari segi rasa yang 'tak berapa kena' takut pulak terbeli lauk pauk dan makanan yang basi atau dah dikitarsemula... cam ada orang tu dengarnya beli ikan pari bakar, tapi masa nak makan ikan tu dah berbau, bukan bau basi tapi memang ikan dah tak elok atau ikan dah busuk kut yang dibakar... masa beli tu tak terbau kut sebab kat kawasan bazar ramadan kan semerbak dgn bau2 makanan jer...

Semalam Mummy cuma masak gulai kari ikan senangin dan sup ayam je. Cuma Mummy ada goreng makaroni atas pemintaan anak2.

'Kuih2 wajib' ... memang licin dan tak membazir

Kuih ketayap dan dadar ni Daddy yang beli. Dan kanan tu pecal. Ok sikitlah rasa pecal ni compare dengan yang semalam tu. Weekend ni Mummy buat pecal la... buat pedas2 sikit, tauhu banyak2...

Anak2 tak makan langsung nasi masa berbuka. Daniel makan sampai dua pinggan. Pagi tadi sahur pun dia orang sambung makan makaroni ni... dia orang panggil rona roni makaroni cam kat drama tv tu...

Kesian Dafiy...menangis kena marah Mummy ye...emmm lain kalijangan noty2 lagi ye...

Sementara tunggu waktu berbuka tu bibik bagi bungkusan ni, tadi Poslaju hantar. Oooo barang yg Mummy order dah sampai.... cuba teka apa yang Mmy order? Kuih raya? Mould choc? Emm..salah tu.. ni ha yg Mummy order...
;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;


Ni la yg Mummmy order... 'tergoda' dengan 'kecunan' tudung ni yang diiklankan kat FB. Tak tau la sebenarnye yang cun tu tudung ni ke model yg pakai tudung ni... hahaha.... Tapi Alhamdulillahlah walau bukan dari jenama Ariani ke Ariana ke tapi memang sedap dipakai dan sedikit labuh. Harga, cam biasa la org jual online dan ada delivery charges lagi, tapi kira oklah... amat reasonable. Org yang berjual nak gak ambik untung dan cover penat lelah dia...

Amacan cun tak Mummy tudung Mummy tu???

1 comment:

  1. Alamak,
    saya belum sempat belikan tudung is3 saya Mummy Gee!

    ReplyDelete