Sunday, August 22, 2010

Jamuan Buka Puasa - Aksi Sana Sini Sinun

Nak layanlah aksi sana, sini dan sinun masa jamuan buka puasa semalam. Malas nak cerita sebab tadi gam tertumpah kat muka, so maa dah nak melekat la pulak...heehhheee

Mana tamu tak sampai2 lagi ni...

 
 
Ketibaan tetamu2 terhormat...hahaha

Sembang2 sebelum masa berbuka

 
Dafiy ngan Makcik & Pakcik

Aril Peterpen yang terjebak dgn 3 wanita yang gila berposing 

Sabar menunggu waktu berbuka sambil tengok show... 

Sebelum buka puasa, tetamu dihiburkan dengan show antara Ultraman Cosmos dan Ultraman Tiga...

 
Pramusaji import...

  
 
Suasana masih tenang beberapa minit sebelum berbuka

Keadaan lalu lintas mula sibuk.. parking merata2... hehehhe

Khusuk makan...
  
Hari ni uols makan bersila la yer, Mummy order set meja makan yang boleh fit 40 orang tapi tak sampai2 la pulak, mungkin orang tu hantar salah alamat kut...

40 orang dalam rumah pada satu masa... emm memang jam la...

 
Makan-makan

 
Daddy makan kari kepala ikan sampai terpejam2...sedap sangat ke? Heheh

SIL, Mak Lang dan FIL. First time FIL datang rumah Mummy sejak MIL meninggal 3 bulan yang lalu...

 
Perut dah kenyang apa lagi, jom kita jemaah solat maghrib... sampai 3 saf solat hari ni..

Sesi tayang baju raya lagi ... ni baju raya Mama Miraki yang ke - 18 agaknye... heheh

Soalan untuk hari ni, apa yang dibuat oleh budak berbaju merah di atas? Kalau betul hadiahnye, buffet berbuka posa di kedai Abas....hihiih

Apasal semua pandang atas ek!

Dafiy & Echah, mata bertentang mata lidah kelu untuk berkata2...hahaha

 
Anak kembar tiga...

 
Kembar siam ... 

Sesi ngeteh ngan gossip para suami...

 
 
Antara penerima duit raya malam tadi... para suami sibuk ngobrol kat luar, si isteri dapat duit raya...

Aduh sakitnye perut ku...

Sayang Dafiy...

Ika, anak dara MMiraki dan Shasha anak dara Kakak Kay.... Shasha jangan lupa kim salam kat Abg Omar ye...hahahahha...hihiiii... mari kita gelak ramai2....Shasha mesti tension!!!

Tetamu terakhir balik malam pagi tadi .... hahahah. Abaikan gambar budak tak pakai baju kat belakang tu. Si Danish yang tak pernah rasa sejuk agaknya, dalam aircond dia boleh tidur cam tu je..

Bulan detik 12 malam yang mengiringi tetamu2 terakhir balik...

Memang best dan happening bukak posa malam tadi, seronok dapat berkumpul adik beradik. Lebih dari separuh anak cucu cicit Arwah Hj Omar & Hjh Amanah dapat berkumpul bersama.

3 comments:

  1. Bestnya kak gee...sekali..sekala begini kan....berkumpul ramai2 mengeratkan silaturrahim

    ReplyDelete
  2. Hebat...hebat memang hebat,
    apapun tahniah kepada penganjur majlis ini. Rasanya seminggu tak lelap tidur memikirkan juadah yang nak dihidangkan.

    ReplyDelete
  3. ehem2 ~ memang tension pun ni ~ nape nama si ''omar'' terlibat ? .ish2 .. haha XD

    ReplyDelete