Tuesday, June 29, 2010

Kenduri Arwah MIL 40 Hari


Bukan siaran bola jer ada tertunggak ye, tapi blog n3 ni pun tertunggak gak... plan nak buat unch hour semalam tapi mr kodak tertinggal kat rumah .. terbantut la xtvt. Tapi tak pe la lewat2 pun lewat la cam orang kg mummy cakap 'better late than never....' kan cik bedah kan...

Last saturday Mummy balik kampung Daddy sebab nak buat kenduri arwah MIL yang ke 40 hari (hari ke 44 actually) Ahad tu. Awal pagi dah berkemas, kawan sekolah Daddy dari Lumut singgah rumah sekejap. Malam tadi dia orang buat gathering sambil engok bola kat Monrods. Sebelum bertolak balik singgah rumah jiran Mummy sekejap, dia jemput house warming dan akikah anak kembar lelaki dia.

Hampir 1.45pm baru kami sampai rumah. Mostly semua dah ada kat kampung. Jomlah layan gambar2 masa balik kg kali ni.

 
Erti cuti dan balik kampung bagi anak2... boleh jadi kampung boys & girl dengan sepuasnya...tu tak masuk xtvt mandi sungai cetek tengahari2 buta...

Pose dulu sebelum buat kerja...

 
Daddy AJK masak nasi... guna dapor gas sure tak hangit punye...heheh

 
Mummy & anak2

Ayam goreng tepong special ... cepat2 siapa nak panas2 ni... seketul RM2 je..

 
Gulai 'kawah' kari ikan bawal... emmm yang ni bagi veteran masak baru kick... resepi tradisi dari zaman berzaman...hahah

 
Dah siap masak semua tukar la 'uniform' bagi cun sikit...heheh

Alhamdulillah ramai orang yang datang... lelaki dalam 60 orang perempuan dalam 20 orang

 
Posing2 sebelum balik ke KL

Semua dah bersiap2 nak balik... tinggal ayah dan kak nah kat kampung... sedih gak masa ni, dah la lepas hujan dan balik dari letak batu nisan kat kubur MIL

Pokok rambutan yang lebat berbuah... rasanya bulan puasa masak ni...

Arwah MIL dengan bibik & Dafiy masa raya 2009. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. AMIN.

p/s Sorry la ye pada ipar2 dan biras2 sebab Mummy dah jadi cam 'kakak @ biras tiri' pot-pet-pot pet dan kerah uols semua buat kerja...heheheh... kesian kat ngkorang tak boleh nak layan mata lebih2... heheheh

6 comments:

  1. berat sama dipikul, ringan sama dijinjing...kalau gemuk????

    ReplyDelete
  2. Anonymous....ha kalau gemukkkkkkk? angkat je dgn kren...

    ReplyDelete
  3. Bestnya perkampungan your MIL ni Mummy...redup je kelihatannya.. Menggamit memory silam di perkampunganku yg indah & permai.. huaaaa... mari kita menangis terkenangkan kg halaman. T ___ T.

    ReplyDelete
  4. Betul MM kampung MIL tu memang kawasan dia bukit2 sikit...malam amat sejuk. Tapi tu la keindahan nye dah berkurangan sebab MIL dah tak ada...

    ReplyDelete
  5. adoii first time nanges baca blog kak geee...

    ReplyDelete
  6. sapo kakak@biras tiri tuuuuuu

    ReplyDelete