Tuesday, June 22, 2010

Cuti-cuti Malaysia : Pantai Tanjung Tin (Part IV)

bersambung dari n3 sebelumnye...

The Lagend Water Chalets ni tak ada beach, kalau nak mandi kat beach kena jalan la sikit. So mostly dia orang mandi kat swiming pool je dan jakuzzi je. Bagi budak2 mandi kolam tu kira acara wajib la, bukak mata pagi2 terus nak terjun kolam. Suruh breakfast un masing2 kata dah kenyang...

 
 
Posing2 sebelum terjun kolam...Swimming suite Dania ni pun ada penaja gak...TQ MMiraki

  
 
Lepak2 santai kat balcony... gi breakfast pun semua dah siap pakai swimming suite..

 
 
Bestkan Danish....

 
Yeyey...Dafiy pun masuk kolam besar...

Mummy pun nak jadi duyung gak...

Seronokkk....

Best gak kan kalau Mummy letak jacuzzi ni ni kat laman depan tu... mesti tak de masalah nak paksa anak2 mandi...hehehe... lepas tu bil air sebulan main ribu2 jer...

Berendam 3-4 jam sampai naik kecut2 jari. Di Dafiy kejap naik kejap masuk kolam semula... lepas penat berendam time untuk pack barang dan balik...

 
Nak check out dah... ni la Manager on Duty hari ni , si Danish

Masuk kereta 5 minit je anak2 terus layan mata dan zzzzzzzzzzzzzz.... berselimut dan berselubung lagi

Balik kami ikut jalan Nilai lama, so orang jual durian kanan kiri jalan... mana boleh tengok je...so kenalah beli...nyum nyum ... sedapnye... harga ada berbagai RM5, RM6, RM9 dan RM30... Mummy beli yang RM6 sekilo dan RM9 sekilo.... durian apa la sampai RM30 sekilo ek... sebiji tu dah sekilo lebih...

Habis dah cuti2 Malaysia kali ni, anak2 pun semalam dah sekolah... tunggu next cuti2 oversea hujung tahun pulak kalua ada rezeki...

No comments:

Post a Comment