Saturday, June 5, 2010

Pakej 2D1N

Cuti2 Malaysia....cuti2 obersea... cuti sekolah so semua orang pi bercuti kan. So Mummy pun g bercuti gak le. Ambik Pakej 2D1N jer. Destinasi ke Ampang saujana rumah Mama Miraki. Mummy dari rumah pukul 3.45pm dan sampai rumah MMiraki hampir 4.30pm.

Sampai2 tuan rumah jamu minum petang. Jom tengok apa yang ada.

 
Otak2...

 
Keropok lekor dan talam ubi... talam ubi tu memang sedap cuma next time MMiraki kena kurangkan sikit gula

 
Aktiviti anak2

 
Mini farmville MMiraki... Pokok kacang panjang yang sangat subur tapi MMiraki tengah pening sebab tak ada kayu nak bagi pokok kacang tu memanjat..

Bila agaknye nak merasa makan buah mangga ni ye

9 comments:

  1. sgt penatlah si bibik Mama Miraki tu nanti bila pohon mangganya itu merimbun...daun2 berserakkan di bawah pohonnya.... memang hijau & mendamaikan tetapi itulah kelemahan pohon2 itu tika membesar dan mengeluarkan hasilnya...sungguh memenatkan org yg membelanya..kami pernah mengalaminya.. (MM sedang membaca sajak di sini)

    ReplyDelete
  2. Nab ranting cam tu utk kau cucukkan bunga sakura, bkn tuk pokok kcng pnjg.keh...keh..kehh

    ReplyDelete
  3. Best kan g rmh org, tuan rmh dah stsndby mcm2 makanan.ada tu sesetgh kita dh nk blk br tuan rmh ckp eh nnti ler br jerang air.padahal dh 2 jam duk menyimbang

    ReplyDelete
  4. MM - daun berguguran..huhuhuuh kalau time tu bibik tak ada....mamalah yang terbongkok2 bawah pokokmangga tu kot

    Mek - selain dari untuk bunga sakura...ranting tu guna dia ...sapukan gam kanji..lepas tu letak gabus2 yg kecik2 tu...hahahah itu lukisan time sekolah dulukan

    tang makanakan tu..hehehehhe standard lahkan trademank Johorean......tetamu belum masuk rumah..hidangan dah berderet....

    ReplyDelete
  5. lepas ni pasar sayur tutup org dhatanam sayur sendiri

    ReplyDelete
  6. tak yah beli sayurlah lepas ni

    ReplyDelete
  7. Bab tamu belum dtg makanan dah tersedia tu tradisi JaWorld sebenarnye. So klu pegi rumah JaWorld tak perlu risau bab kebulur la...

    bosan kan klu g rumah orang, tuan rumah tanya, nak makan sini ke tak? klu nak mkn ada ikan kat peti sejuk tu... atau pun tanya dah makan ke belum? Klu yg jenis malu2 ayu cam Mummy ni compom kata dah kenyang sangat2 walau masa tu tengah kebulur dan lapar yang lapar sangat...

    ReplyDelete
  8. tah enab tu orang dah kata pacak kayu tinggi pas tu cari tali rafia ikat le kat kayu tu, nanti dia menjalar ikut tali tu.gee tak sume JaWorld cam kita gee, ada gak yang spesisk kededut, 3,4 kali kata jangan balik dulu tunggu ni nak masak, tapi tak gak masak2...

    ReplyDelete
  9. Ya betul2 kata anonymous 2.42pm stuju yg amat sngt.... nanti ler dulu lpas mkn baru blk ,ayam baru je kuar dr peti ais keras g cam batu pdhal notice dh 2 minggu awal....klu camtu mkn ler ko sorang x yah lawa2 tamu mkn.....ajak2 ayam btul...

    ReplyDelete