Saturday, June 12, 2010

Jom kacau dodol....



Bila last time uols makan dodol. Dodol ni kalau dapat yang lembut memang sedap, lagi2 kalau dicampur ngan durian @ lempuk. Jangan makan dodol...pulut tu, nanti masuk angin... maaflah Mummy bab makan ni tak kiralah angin ke tak angin sejuk ke tak sejuk Mummy bedal je. Yang penting jangan naik angin...heheh....eh apalah Mummy membebel2 ni... dah lari dari topik dodol la pulak... 


Dodol ni antara kuih tradisional yang Mummy suka selain dari rempeyek. Sekarang ni dodol dijual sepanjang masa bukan tunggu raya, tapi tu la nak dapat dodol yang mantap dan sedap memang susah. Kekadang tu nampak cam lembut tapi dah berbau tengik. 


Kalau nak dodol sedap kan beli kat Pekan Rau Alor Setar... mak aii jauhnye... heheh. Selalunya kalau beli dodol kat situ memang tak mengecewakan. Selalu tu dodol tu belum berbungkus lagi seab baru sampai so masih dalam besen lagi. Memang dodol fresh la.


Nah kalau nak dodol Pekan Rabu ni rasa la sorang sikit. 


Dodol durian dan dodol biasa daddy beli kat Pekan Rabu

Pagi ni Mummy ada kelas choc, sementara tunggu student sampai sempat lagi buat n3 ni... anak2 main badminton kat taman, daddy dah pegi menebas kat Sg Long...


p/s Pulut hitam, pulut susu emmm nak buat apa ek...bubur pulut hitam? koci pulut hitam? wajik? banyak nak bereksperimen ni...tunggu...

1 comment:

  1. i am organizing an event and i am proposing dodol making. please do contact me with the contact and details of the person making the dodol.
    jonkennm@gmail.com

    kind regards

    ReplyDelete