Monday, June 14, 2010

Sonang baitu...

Selalu tak guna perkataan 'sonang baitu @ baito'. Tau tak makna dia? Makna dia tu kacang je la atau senang sangat. Ntah mana kan asal usul perkataan tu....

Cakap pasal 'sonang baito' ni petang semalam Mummy ada 'special choc class'. Kenapa special? Special sebab students dia anak2 Mummy sendiri. Yang beria2 nak belajar si Daniel la. So sebab petang semalam hujan dia orang tak boleh nak gi ke taman dan main basikal dia pun suruh Mummy ajar dia buat choc.

Oklah Mummy layan jer la... dia nak buat choc bar ala2 choc crispy tu...

Danny leka masukkan choc dalam acuan

Si Dansih datang joint kelas walau dah half way

Choc yang anak2 Mummy hasil kan... choc bar dan 3 ekor bear...

Danny dengan hasil choc nye. Nampak tak muka sedih dia. Masa ni dia lepas tengok drama apa ntah kat tv. Dalam cerita tu ada la tentang orang sakit tenant yang nazak dan meninggal. Dia ni kan sensitive so menanggis dia berair2 mata. Naik merah mata dia. Danny kata dia ingat kat atuk (emak Mummy) dan Opah (emak daddy).

Choc bar yang dah siap di'wrap' abaikan tahap kekemasan dan kecantikan packaging choc bar ni yer.... hehehe...oklah tu budak 7 & 8 tahun yang bungkus. Mummy jadi cikgu tunjuk je camana nak buat...

Kalau anak2 Mummy pun boleh buat choc sendiri, uols pun mesti boleh buat choc yang lagi cantik dan menarik. So apa tunggu lagi daftar je kat http://choc4fun.blogspot.com/ atau email ke gee7001@gmail.com.

3 comments:

  1. Berapa bayaran utk kursus membuat CHOC ni?
    Bila nak buat kursus di kawasan selatan?

    ReplyDelete
  2. kesian betul aku tengok muka si danny tu sensitif sngt....jngan ler cakap yg pelik atau yg boleh melukakan hati dia...

    ReplyDelete
  3. "Sonang bah itu" adalah loghat Sabah.

    ReplyDelete