Monday, June 21, 2010

Cuti-cuti Malaysia : Pantai Tanjung Tin (Part I)


Semua orang buat n3 pasal cuti2 Malaysia, Mummy pun nak cerita gak cuti2 Malaysia Mummy. Tapi Mummy tak adalah pi cuti jauh2 sampai ke pantai timur cam MMiraki tu atau naik belon ke Sarawak cam Yin Wong Kulai. Mummy gi cuti kat Pantai Tanjung Tin je. Kat mana Pantai Tanjung Tin tu? Tak pernah dengar pun. Kalau nak tau lokasi Pantai Tanjung Tin nah baca kat SINI.

Dari Melaka terus menuju ke Pantai Tanjung Tin... Percutian kali ni fully sponsored by BT Frontline Technologies... heheh... office daddy buat family day la....

 
Kat sinilah family day office daddy... The Lagend Water Chalets

Mummy sampai hotel dalam pukul 1.30pm. Terus makan dulu sebelum check-in. Office mate daddy dah ramai yang sampai. Kira kita orang ni gang yang terlewat la. So lepas makan check-in dulu.

 
Tengok area water chalet ni anak2 dah teruja sangat...( Mummy pun sama gak...heheheh). Tak sabr nak tengok dalam chalet tu camana pulak..

Kami duduk kat Premium Water Chalet... masuk2 bilik jer...wowwwwww 'terimpress' + 'terkagum' dengan deco bilik ni... jom tengok bilik yang we all stay...

1 king bed + 1 queen bed. Kat lantai tu ada see through glass boleh nampak air laut kat bawah...anak2 tersangatlah sukanya

 
Cam biasa si Dania kat mana Mummy hala camera kat situ lah dia lepak

  
Kebanyakkan perabut daripada kayu...

   
Bath tub, shower room & toilet ... nak mandi tak perlu berebut. Shower room to ada sun roof lagi... bayangkan kita mandi pas tu ada payung terjun jatuh dari langit...hihihi...imaginasi ku tinggi sekali...

Balcony yang luas... kalau datang ramai2 malam boleh tidor kat luar jer...heheh


Sesiapa yang berhajat nak stay kat sini... kat atas tu dia... Emmm...RM580 satu malam untuk chalet yang Mummy duduk rupanya... nasib baik le company bayar...hehehe. Yang bestnye bibik2 la, ada tiga orang staff yang bawak maid (termasuk Daddy la), so dia orang bertiga duduk satu chalet...kalau kat Indon tak merasa la dia nak berlibur2 cam ni

2 comments:

  1. kat mana tu gee, cantik le tempatnya, hotelnya pun class gitu, tapi harganya aduh... mahal la bagi orang cam aku ni.best le bibik2 ya, aku pun nak jadi bibik la kat majilan yang suka jalan2..

    ReplyDelete
  2. Anonymous - Ni kat The Lagend Water Chalet PD. Hotel ni ni kat belah2 atas sebelum Telok Kemang. Memang tersangatlah cantiknye...emmm secantik harganya... budak2 sampai nak tidur kat lantai jer sebab ada cermin kat lantai tu yang boleh nampak air laut kat bawah... jakun betul la budak2 ni...

    ReplyDelete