Wednesday, June 23, 2010

Bawal ke ikan kuching?

Ini ikan bawal hitam yang masih mentah..

Ini ikan bawal hitam yang sedia untuk dingap

  
Ini pulak tudung2 bawal...

Ini pulak cara  nak pakai tudung bawal...

Dulu2 tudung bawal no fofular kan, ada bawal no1, 2 dll. Time tu banyak lah pulak model2 tunjuk cara nak pakai tudung bawal ni. Pernah dengar pasal 'tudung Astro' tak? Hehehhe... Mummy pun banyak gak tudung2 bawal ni dulu. Cuma lecehnye nak pakai tudung bawal ni kena pin sana pin sini. Minimum 1 pin je tapi tu jadi style makcik2 nak pi pasar, kalu 2 pin ok gak lah tapi nak kemas dan elok kena guna 3 pin la. Kat bawah dahu, kat bahu dan kat kepala...kalau ada 3 pin baru jadi 'tudung Astro' ni...heheh

Sekarang ni zaman serba nak cepat so cara nak pakai tudung pun nak cepat jer, tu yang banyak tudung2 ala 'tudung indon'... Sekarang ni dah melambak2 jenama 'tudung Indon' ni... Yang fofular sekarang ni Ariani, Hajaba, Butik Mama, Pearl Maya dan banyak lagi lah. Mummy rasa Hajaba start dulu tudung2 jenis ni kat Malaysia. Ada gak lah Mummy beli tudung kat Hajaba tu beberpa helai... tapi lepas tu stop sebab rasa 'awning' dia cam kureng sikit la... 'fragile' sungguh... yang bestnye sebab dia dah siap2 letak butang so tak gaduh nak cari pin.

Lepas tu timbul jenama2 lain. Tengok tak sinetron Indon? Cerita belah petang tak ingat sapa nama pelakon tapi dalam cerita tu this beutiful lady bawak watak nama "Arini' so Mummy rasa tudung Ariani tu dia ambik sempena cerita tu kut.... hehehe.

Ntah apa2 la n3 Mummy ni ek... sebenarnya kaki ni gatal jer nak pi kedai Ariani.... emm tapi kan baru 23 hb...rimau belum mengaum ma... so duduk diam2 la Mummy... eh tah nak lah beli tudung ni lagi, nak ajak MMiraki beli tudung yang murah tapi cantik dekat2 opis dia je la....Nab Jumaat depan jom kita gi cari tudung raya!!! Baju raya dah ada sepasang...

4 comments:

  1. "Ariani" tu sempena nama "Haryani" wife tokey Jakel tu....orangnya cantik.....

    ReplyDelete
  2. Tak la Yang... Ariani tu rasanya ambik nama sempena nama dia sendiri Farah Haryani. Nanti la I korek rahsia dari Farah kalau jumpa dia lg.. Sejak ngetop ni mmg susah nk jumpa muka dia kt kg lg..
    Byk2 tudung ala indon ni, I mmg mengakui ARIANI tudung yg paling best...bukan sbb ianya produk keluaran org kg I, tp mmg best la kan Ariani tu...very de selesa je pakai even mahal sikit.

    Tudung bawal I mmg tak suka la Mummy.. leceh, nt bhgian dahi mesti terkelepet..tu yg byk tudung bwl I dah let'go.Bila la ya Farah nk jadikan kita duta dia ni ya..selalu kan kita promo Ariani kt blog..nk claim la kan cenggini...

    ReplyDelete
  3. Oh ya ke dia org kampung MMirror. Nanti klu nak claim kat dia jangan lupa claim portion Mummy sekali ye... heheheh

    ReplyDelete
  4. Ha'a Mummy. Tp Mummy tau tak, after so many years Ariani tu glamer kt pasaran baru I tau, tudung tu adalah produk Farah..itu pun baca kat Metro keluar muka dia... padahal sebelum tu I pegi rumah dia..tak pulak I say tahniah ke apa ke sbb mmg tak tau langsung. Mmg sgt merendah diri mereka sekeluarga ni dr dulu lg.

    ReplyDelete