Sunday, December 20, 2009

Homemade chocolate....

20/12/2009 (Ahad) - Dalam n3 sebelum ni Mummy ada bagi intro pasal project homemade choc Mummy kan. So pagi tadi Mummy menyambung project ni. Penat lah nak cerita ngkorang layan je lah gambar2 ni. Orang kaa sekeping gambar kan boleh menterjemahkan seribu perkataan...(betul ke peribahasa ni...hahah)



Lepas choc kita cairkan masukkan la dalam choc mould. Letak le filling ke kekacang yang kita nak. Tak sepmpat pun Mummt nak buat filling dia so Mummy guna bahan sedia ada kat rumah je. Gajus dan kismis.


Mummy buat perisa straberry dan real choc. Lepas masukkan kacang or filling dia cover ler balik dan ratakan. Ni belum rata lagi kena buat licin2...


Ni tak licin lagi ni, nanti tak lawa bila kita keluarkan.



Ini choc yang dah dikeluarkan dari mould dia. Ada dua lapis pink ngan white lagi.


Bila dah keluarkan dari mould tu, letakkanlah dalam paper cup...


Close-up sikit...yg ni straberry flavour, dalam ada gajus ngan kismis...


Kalau nak nampak cun lagi, bubuhlah dalam kotak, boleh jadikan hadiah.


Taraaaaaaaaaaaaa... dah siap pun. Ni nak bagi kat cucu Mummy (anak Iwan), hari ni Iwan buat birthday si Echah. Happy 2nd Birthday  Echah. Nanti makan choc nenek buat yer (nenek??? uanya aku....)


5 comments:

  1. Happy birthday kat Echah dari Tok Yin.

    ReplyDelete
  2. Happy birthday dari kami sekeluarga d port klang,sorry le x dapat datang sebab MALAS trprangkap dlm jem ,ujan2 ni sedapla zzzzzzzzzzzzzzz kat rumah

    ReplyDelete
  3. minggu depan birthday..aku ..tolong buat yea...hihihihi

    ReplyDelete
  4. MMiraki - bday awak tu kita celebrate kat Penang je la... kira belated la...

    ReplyDelete
  5. ye ye...betul tu....mummy gee belanja kita nanti ye...Pasembor Padang Kota

    ReplyDelete