Wednesday, December 9, 2009

xtvt shop2

9/12/2009 (Rabu) - Pg tadi Mummy masuk opis lambat sikit sebab g ke EPF Cawangan Kajang dulu, Daddy pulak hari ni hantar Danish ke SmarReader dan ambik report card, alahai sekolah tadikan pun nak kena amik report gak... hari ni last day utk amik.
Lunch time tadi Mummy lari sat (yer ker lari!!!) ke Mines Shopping Mall. Cadang nak cari baju kurung sehelai dua. Cuti sekolah ni kan banyak kenduri kahwin so nak gak pakai baju baru.... hihihi. Ala lagipun dah lama Mummy tak beli baju kurung pun, last beli @ buat baju kurung masa raya puasa dulu. Dan baju tu jugak ler pakai utk pegi kerja. So kira masa yg sesuei utk beli baju baru ler....
Pusing punye pusing tak der la yg berkenan pulak (tak berkenan ke x cukup budget????). So tak la membeli. Cuma beli barang2 kat bawah ni jer.

'Seluar kecik' utk Daniel, Danish & Dania. Sorry Dafiy Mummy tak beli utk Dafiy, tunggu Dafiy besar sikit ok. Legging, getah ikat rambut dan reben utk anak dara Mummy si Dania.

Balik kerja Mummy pegi ke rumah Kak Lah kat Cheras nak hanta ole2 Langkawi dan kerepek2 yang dikirim masa Mummy balik kg. Balik dari rumah Kak Lah mummy singgah ke Carrefour Cheras sebab Kak Lah kata kat situ ada kedai FirstLady yang banyak jual baju2 kurung. Betul lah kata Kak Lah, banyak baju2 kurung kat situ. Harga cam biasa lah ada mahal dan ada yang murah. Mahal pun tak der la sampai cam harga kat butik Rizalman, Radzwan Radzwil atau Michel Ong yg artis2 pegi tu.... kira baju kat FirstLady tu masih mampu dibeli oleh golongan cikai cam Mummy ni. So meh tengok apa Mummy beli kat FirstLady dan MZ Collection.

Baju kurung Pahang, bunga pink tanah hitam. Yang ni nak kena pakai inner sebab transparent habis....klu x pakai inner mau juling orang tengok nanti

Baju kurung Pahang gak, warna biru turquois (warna dah bertukar jadi navy blue sbb camera cikai...). Yang ini pun kena pakai inner gak.

Another baju kurung Pahang, bunga biru tanah putih. Yang ni dah ada lining siap2 so tak yah lah pakai inner lagi.

Long dress 'V' neck. Terkejut beruk nanti Daddy nampak Mummy beli baju seksi ni. Relax lah Daddy nanti Mummy pakai inner ngan jacket ler... sesekali nak pakai dress pulak...hehehe!

Kebaya pendek warna hijau. Kain dia x der, pakai jer ngan seluar panjang or skirt labuh.
Nilah xtvt shop2 Mummy utk hari ni....

1 comment:

  1. soping 3x... untungnya oran BERWANG ni bukan BERUANG. tak kira awal, tengah atau ujung bulan any time rasa nak soping petik jari aja.

    ReplyDelete