Tuesday, December 29, 2009

P.O.T.O.N.G

Apasal lah internet line ni slow sangat, nak harvest pun terhegeh2 gerak dari satu plot ke satu plot. Kat rumah nak access pun slow kat opis pun slow gak...memang nak suruh potong agaknye....kata bagus sangat...pot pet...no 1 .. pot pet.. bla...blal... pot pet ... terlaju ... pot pet ... b**** .... kalau tanaman Mummy mati tak sempat tuai camana sapa yang susah??? akak jugak!!!

Tapi kenapa guna notebook anak2 dan notebook daddy ok jer access ek? Musykil gak ni...ke notebook Mummy ni yang nak kena campak ke laut jadi tukun tiruan... tapi dah scan utk virus ngan spyware tak de apa2 pun (underware jer tak sempat nak scan..hiiii)...waaaaaa tension betul ... nak buat apa semua tak boleh, nak access email dan system kat office pun slow. Nasib baik ler dah lepas gaji klu tak ada harapan tak bergaji le ngkorang sbb Mummy susah nak access system....

Godek punye godek perghhhhhhhhhhhhhh akhirnya ditemui punca kelembapan, ke'slow'an dan yg sewaktu denganyalah...low disk space....tinggal 58MB je... mak ai... ni semua angkara snap2 gambar tak ingat dunia dan semua dump dlam hardisk notebook ni le, pas tu tak reti2 nak transfer gambar2 ke CD...folder gambar jer hampir 9GB ... malas le pulak nak transfer ke CD so sebagai alternative Mummy belilah external hard disk kat MINES IT. 320GB you... punye besar saiz dia ... cam boleh jadi storage utk server kan ... lepas ni tak ada masalah Mummy nak snap2 gambar banyak2 ler... dgn saiz yg ada tu Mummy boleh simpan upto 64,000 gambar (.jpg), 80,000 MP3 files atau 38 jam HD video...


Ni la external hardisk baru Mummy...saiz besar sikit dari handphone jer... dan yang penting ringan

No comments:

Post a Comment