Monday, December 28, 2009

Penang Trip - Part III (Dinner....)

Malam kat Penang kami dinner kat kedai 'mak-mak' jer... sebenarnya masing2 tak der la lapar bebenor lagi tapi gatal gak nak melayan anak tekak....hihih....malas nak gi tempat jauh so makan kat restoran nasi kandar dekat2 ngan hotel jer, driver dalm 4 mint 37 saat jer...


Restoran 24 jam tempat kami dinner...

Susah gak datang makan ramai2 cam rombongan Cik Kiah ni...hihihi... apa tak ramai, kami datang serentak dalam 30 orang, pelayan pun pening kepala nak ambik order...tu tak masuk lagi air tumpah la ...


Bapak2 duduk satu group...


Group emak2, anak2 kecik dan bibik2....


Meja anak2 dara ... tapi si Danny ni cam biasa le melekat je ngan group ni...


2 pelakok korea yang tengah shooting kat restoran ni... klu nak contact dia org email kat Mummy


Cam biasa ler heroin pujaan Malaya..dulu , kini dan selamanya...hihihi...ada pulak pelakon tambahan kat belakang ni..spoil betul



Ika & Shasha lawan makan ABC sapa habis dulu...


Mai, sapa nak makan rojak.....


Tajuk makanan ni Nasi Goreng Ayam tapi ayam di ada lah 2-3 'helai'... sikit gilos...baik tukar pada Nasi Goreng Telor dah sah2 telor goreng sebiji tu..


Ni air tembikai Mummy ler...

Aktiviti snap2 ni setatak tu jer sebab tengah leka snap2 tetiba bibik Mummy pitam @ pengsan (atau sewaktu dengannya)... tak tau camana jadi masa tu dia ngan ikut Dafiy yg lari2, tetiba dia jatuh. Mummy pun tak perasan sangat, Mummy cuma sedar bila nampak bibik dah didudukan kat kerusi. Ada 2-3 orng yang duduk meja depan kami yang mula2 perasan bibik jatuh, so dia yang tolong angkat bibik kat kerusi. Masa tu memang Mummy panik gila. Muka bibik pusat lesi dengan mata kejap tengok atas kejap terpejam, kami kipas2 dan sapu minyak kat dia. Plan nak bawak gi klinik or hospital. Alhamdulillah keadaan bibik cam tu tak sampai 5 minit. Bila sedar bibik tanya apa jadi kat dia, dia hairan org keliling dia. Nak kata dia lapar dah makan kat hotel petang tadi...mungkin penat or stress  kut. Ya la anak dia kan baru meninggal ni nampak Mummy & fmaily semua berkumpul adik beradik. Atau low blood ... apa2 hal nanti balik KL Mummy akan bawak dia g check-up...

No comments:

Post a Comment