Monday, December 28, 2009

Penang Trip - Part VI (Balik dah...)

Lepas majlis sanding Ariff, kami semua bergerak ikut haluan masing2. Kak Lah dan Mama Miraki nak gi Cameron Highland, Kak Noor & family terus balik ke Gombak, Kak Long & Yin terus balik ke JB dan Mummy terus balik ke Bangi. Som & fmaily akan sainggah kat rumah Mummy. Si Daniel & Danish sibuk nak naik kereta Som. Dah kereta Mummy kosong, Mummy tumpangkan anak saudara Mummy si Arul balik ke Ipoh (dulu dia belajar medic kat Padang Indon, la ni MARA dah pindahkan ke Royal Medical Collegue Ipoh).

Masa datang hari tu Mummy ikut Penang bridge so balik kali ni nak naik feri la pulak. Mesti anak2 suka punye.

 
Beratur tunggu giliran nak naik feri

 
Besar gak feri yang kita orang naik ni ye

 
Anak2 paling suka dapat tengok laut yang luas

 
Kiri - Semua orang keluar kereta tapi Som duduk jer kat dalam. Dia fobia takut feri karam. Kalau boleh dia nak request life jacket bukan untuk dia jer tapi utk kereta baru dia gak...
Kanan - Puas Mummyu provoke akhirnya keluar gak dia dari kereta...

 
Kiri - Ketakutan bila tengok ombak dan air laut. Tutup  mat alagi tu...
Kanan - Dengan bantuan Danish akhirnya Som berjaya ke tepi feri...kelakar la ngko Som, melampau2 sangat fobia dan imaginasi kau tu

Janji dengan Som kat R&R Tapah. Sebelum tu dah 2-3 hentian gak Mummy berhenti sebab Daddy mengantuk. Selalu kalau Daddy mengantuk Mummy take over jadi driver pulak, tapi kali ni Mummy mengantuk sepanjang perjalanan...so terpaksa la Daddy berhenti2 basuh muka ke hisap rokok..hahaha...soryy ya Daddy...Mummy tak cukup tidorlah bergossip sampai pukul 2-3am...

Kalau kat hentian Tapah sure nak beli jambu batu or jambu air kan. Atau kuah rojak Mak Beeeeeee.

 
Jambu2 yang dah siap dipacked...actually Mummy rasa jamu kat sini lagi mahal. Jambu batu tak ada biji pun RM6 sekilo kat KL baru RM5 jer. Dan jamu madu air kat sini RM 12, kat pasar tempat Mummy baru RM 8 or paling mahal pun RM12. Dah tau mahal tapi beli gak....hahah...apalah Mummy ni...

 
Dik jambu batu bagi 5kg yer... boleh kurang tak?
Boleh kak nanti saya kurangkan 200gm...hahah

Mummy sampai kat rumah dalam pukul 10am. Anak2 yang tadinya zzzzzzzz dalam kereta terus terjaga dan main games dan layan fbook. Hilang dah ngantuk masing2 kut. Mummy pun sambung sembang2 ngan Som. Banyak benda nak sembang tapi mata cam tak boleh bukak lah pulak...sampai terlelap2 masa sembang, terkeluar topik pun ada, tanya lain jawap lain pun ada... bila dah ngantuk sangat....zzzzzzzz la semua...Mummy tak tau budak2 tidur pukul berapa ntah.

Pagi minggu anak2 bangun lewat. Mummy bibik masak nasi lemak utk breakfast. Som & family balik ke JB lepas Zohor. Senyap dah rumah Mummy, anak2 pun boring jer.

 
Tak habis lagi gossip topik 'Jijie & Bung' dah nak balik lah pulak... tak pe la kita sambung gossip lagi, 5 minggu dari sekarang....hihih

 
Kiri - Bye Aliya...
Kanan - Nanti datang lagi rumah Danish yer...bye...masa kita orang kat luar ni di Daniel duduk dalam rumah sambil menanggis. Dia kan klu ada org datang rumah dan nak balik mesti punye menanggis. Sedih kut atau tak puas lagi main....

No comments:

Post a Comment