Monday, December 14, 2009

my blood goes upstair!

bo**h!
b*n**g!
tak de o***!
Klu ngko nak mati sangat pun ngko matilah ngko sorang2 jer jangan la nak bawak orang lain mati sama, aku ada 4 org anak2 kecik lagi!!!

pagi ni Mummy betul2 geram & marah sesangat. Marah kat sapa? Marah kat satu driver trailer yang memang selfish dan tak ada o***. Heee geram betul ni. Al-kisahnya pagi tadi on d way meeting kat Shah Alam (anyway meeting ditunda petang ni pukul 2.30 pulak) dan lepas tol kat LDP tu ada satu trailer tanpa kontena (diulang yer trailer bkan lori kecik 1 tan, bukan keta kancil , bukan kereta mata belalang tapi TRAILER PANJANG) datang dari arah Shah Alam tetiba buat u-turn sebelum tol dengan lajunya. Masa tu Mummy dah lepas bayar tol kat lorong SmartTag. Memang terkejut 'monkey' bile tetiba nampak kepala trailer betul2 kat belah kanan Mummy. Nasib baik lorong belah kiri Mummy tak ada kereta sempat Mummy lencong ke kiri. Memang Mummy tekan hon sekuat2nye (utk info Mummy bukan jenis driver yg suka hon tak tentu hala yer, rasanya boleh dikira berapa kali Mummy gunakan hon keta ni), kereta kat lorong kanan Mummy pun masing2 tekan hon. Nasib baik la kira tak jam kat tol tu, klu tak sure banyak kereta terkena libasan ekor trailer.

Mummy rasa driver tu tak kisahkan ekor trailer dia, janji kepala lori tu lepas apa nak jadi kat ekor lori tu lantak ler. Semua driver kat lorong kanan Mummy tu siap tunjuk2 penumbuk dan hon kat driver lori tu marah punye pasal. Masa Mummy potong trailer tu Mummy tengok driver tu sengih jer tanpa rasa bersalah. Alhamdulillah, nasib baiklah tak ada sesiapa yang jadi mangsa.

Yang driver tu 'ngok' sangat kenapa yer, dah sah2 dah tertulis besar, u-turn untuk kenderaan ringan jer, apa dia ingat mentang2 dia tak bawak kontena trailer tu dikira ringan. Apa punye driver. Nak cari jalan senang jer tapi menyusahkan orang!

2 comments:

  1. kisah kau sama ngan aku pagi tadi...Bas METRO yang kurang ajar dan langsung tak ada kepala otak.(otak letak kat lutut)..peristiwa hampir sama, cuma dia potong Q orang nak ke kanan...kepala bas dia betul2 tepi kiri keta aku....lepas tu memandu cara bahaya..geram sangat...baru nak buat n3 pasal bas ni ...tak tau macamana bas METRO ni boleh dapat permit operasi kat KL...Memang BODOH, BANGANG, GOBLOK,,dan yg sewaktu denganya..dahlah penumpang penuh...bawak cam orang mabuk....boilot aje bas Metro ni...

    ReplyDelete
  2. camtu ler dulu m.sah masa kena kt round about Klg blk dr tenguk Apis kt HUM dulu, dgn bas awam city liner,dia hala muncung bas tp x tengok badan dia senget kemana zup potong sampai pancit tayar aku kena besi rem dia pas tu boleh ke sengih2 cam kerang busuk lagi siul betul

    ReplyDelete