Monday, December 21, 2009

Epi Besday Echah

20/12/2009 (Ahad) - Petang ni kami nak ke rumah Iwan (anak saudara Mummy). Iwan buat bday party untuk anak dia si, Echah (cucu Mummy le tu...). Muda2 lagi Mummy dah jadi nenek kan. Actually Mummy dah ada 3 orang cucu saudara. Si Echah ni kira cucu kedua la. Budak2 happy jer bila tau nak berjalan ke rumah saudara dia org. Sukalah dia orang nani dapat jumpa anak2 Mama Miraki.

Mummy keluar rumah pukul 2.45pm. Nasib baik hari ni Daddy balik golf awal sikit. Budak2 kalau dengar nak berjalan memang laju jer mandi dan bersiap. Pas tu merengek2 la nak cepat pegi.

 
Dania & Dafiy sempat posing2 dulu sebelum g ke rumah Echah. Mana lagi fotogenik kakak ke adik

Kami sampai rumah Iwan dalam pukul 3.15. Jalan tak pulak hari ni. Kita orang ikut Sentol tu yang cepat samapi kut, klu ikut MRR2 sure sangkut rasanya.

Masa Mummy sampai ramai saudara mara belah Ayu (wife Iwan) yang dah sampai. Mama Miraki tak sampai lagi pun. Kira Mummy menang ler hari ni...heheh...

Mummy lupa betul nak snap2 gambar menu. So menu petang tu ada meehoon soto, mee kari, spageti, roti jala, nasi goreng cina, karipap, kuih lapis, nugget dll. Mummy makan soto ler....


Amboi Echah 2nd birthday, cake pun ada dua yer. Powerpuff girl choc & upin ipin oren choc.


Kiri - Nyanyi kuat sikiti semua.... apa yang si Dafiy dok pandang tu?
Kanan - Seriusnya muka cucu nenek ni potong kek. Senyum sikit Echah.


Kiri - Echah dengan real nenek.
Kanan - Echah dengan Mak Long dia. Si Dania biasa ler menyelit je posing


Kiri - Mummy & Daddy la....
Kanan - Ayin & Ariel. Apalah yang digelakkan tu???


Kiri - Datuk T & Datin S ... tersandar bagus je Datuk & Datin
Kanan - Mama Miraki & Family


Kiri - Sombong betul le awek sebelah, aku duk jeling dia buat tak paham je. Ke dia ni pemalu sebab tu tunduk je...
Kanan - Aduh aku cam nak demam ni, respon yg sungguh tak disangka2 dari si awek Echah...


Mummy & Mama Miraki. Biasa le dah jumpa mesti la snap2... kali ni snap2 tak banyak sebab masing2 rushing. Mama Miraki nak ke HKL visit FIL dia. Mummy lak rushing balik rumah sbb MIL, FIL & SIL ada kat rumah. Nanti kat Penang masa krismas dan kat Sg Congkak masa new year kita sambung gosip2 lagi ye...


Kiri - Majlis dah selesai, so Dania angkut belon2 bawak balik rumah. Buat memenuhkan kereta jer..
Kanan - Susah betul nak ambik gambar bday girl si Echah ni.

Mummy dan Mama Miraki tak lama kat rumah Iwan (tak lama pun hampir sejam gak..hihih). Kami masing2 rushing. Mama Miraki nak ke HKL visit FIL dia. Mummy lak rushing balik rumah sebab MIL, FIL & SIL semua ada kat rumah. So long weekend pun habis...esok kerja semula...

4 comments:

  1. pe sal tak de gambar aku ha, penat aku posing sampai sakit pinggang, ko ni jelous ya sbb aku lebih cute. hahaha.....

    ReplyDelete
  2. sebab kuu tak memperkenalkan diri..."anonymous" tu yang x de gambar tu...hihihi

    ReplyDelete
  3. cik gee.. tq dtg yer n bg hadiah n coklat... kira bertuah la dpt merasa homemade puye coklat. dpt amik gambar echah kat sini.. ayu xsnap gambar sgt pun.. penat lor..

    ReplyDelete