Thursday, September 23, 2010

Raya 2010 : Episod (Open House)

Salam. Buat apa tu?  Tengah layan tamu datang beraya ke atau tengah bersiap2 nak g beraya. Hari kerja ni kurenglah sikit xtvt beraya. Tapi tunggu hari sabtu ahad ni sure bersusun2 jemputan ke open house.

So far camana tetamu kat rumah uols? Ramai ke yang datang? Atau budak2 assalammualaikum je yg datang? Ke langsung tak ada tamu yg datang..... emmmm klu x de langsung yg datang feng sui rumah tak bagus tu... hahahah.... pandai2 je Mummy ni kan.

Sebenarnya rumah Mummy ni cuma ada jiran satu family dan SIL & biras yang datang beraya tau. Yang lain2 tu semua kawan anak2 dan budak2 assalammualaikum yg dtg... sebab tu stock kuih raya kat rumah tak susut2... terpaksalah bawak ke opis sebelum expired...


Dia orang tunggu Mummy buat open house agaknye baru nak datang rumah... emmm... as of now tak sure lagi nak buat open house ke tidak, majlis raja2 tak bersidang lagi. Tapi kalau uols calling2 Mummy sebelum datang rumah insyallah Mummy masak special sikit la... klu datang terjah je bakal dijamu ngan kuih2 raya dan air sirap pandan la jawabnye... hehhe....

3 comments:

  1. Mummy - kat perjiranan kami ni budak assalamulaikum tak de...yg dtg bapak2 budak je (kwn IRP) dan sedara-mara dr kg...kira luak jugak la kuih kami makan sikit2 time tengok tv tu... klu tak risau gak takut membazir...

    ReplyDelete
  2. Kat rumah comei pun x de bdk2 yg assalamualaikum..
    jiran2 x de yg dtg... yg dtg member2 sekolah je.. secara kebetulan rumah dekat2..
    & SIL.. famili comei pun x de yg dtg lagi...

    konsep kejiranan kat sini buat open house baru dia org dtg...comei lak x pernah wat open house... kalau nak dtg je la...insyaallah comei buatla makan2 yg simple2...

    ReplyDelete
  3. kat rumah mama pun tak ada budak2 asalamualaikum..jiran kebanyakkan kaum lain...ada beberapa jer jiran melayu..setaakt ni tetamu hehehhe ada satu family dari terengganu, SIL & family...itu jer....kuih raya pun harapkan anak2 bawak gi sekolah jer...kalau tak sampai raya haji pun tak habis...

    ReplyDelete