Tuesday, September 7, 2010

27 Ramadhan 1431


27 Ramadhan 1431 (Isnin) - Officially Mummy start cuti raya hari ni. So xtvt bibik memang bermula seawal pagi 4.30am. Kemas dan mop lantai sebelum anak2 bangun tidur. Tukar cadar dan pack biskut2 raya yang nk bawak balik kg.

Potong dan jahit seluar Danny yang terlalu labuh. Masa kemas2 kain baju yang nak bawak raya ni baru Mummy mintak Danny & Danish cuba baju2 dn seluar yang Mummy beli kat Sogo masa awal puasa dulu... Kesian Danish 3 dari 4 seluar yang Mummy beli untuk dia rupanya tersangatlah besarnya waluapun seluar tu Mummy ambik untu 7-8 tahun... So Danish ada satu je seluar jeans, yang lagi dua tu muat kat Dania dan lagi satu tu kena simpan sebab besar.

Kesian la pulak ada sehlai jeans je Danish, so Mummy decided petang ni nak buka puasa kat food court Alamanda je, lepas tu boleh last minute shopping untuk Danish.

Kul 6.30pm baru keluar rumah, so dalam hati Mummy dah agak sure tak dapat meja ni. Jalan jam sikit sebab gerimis.



7pm -Suasana penuh sesak kat food court Alamanda... semua orang dah siap menunggu waktu berbuka dengan makan & minum dah siap atas meja. kami pulak baru sampai dah terhegeh2 cari meja, memang tak ada yang kosong la...

Last melepak kat belakang kaunter jual air... ada bangku panjang tu...

Orang tak berpuasa ni yang sibuk lapar sepanjang masa...

Kesian nye la anak2 Mummy makan kat lantai je... bedal je la anak2...

Mee goreng

Kueteow goreng

Spaggethi tak mengancam untuk Danny

Nasi goreng cina untuk Danish

Meehoon soto untuk Mummy dan Dania. Selalu mehoon soto dia tersangatlah mablesnye tapi hari ni kureng la sangat rasa di, pas tu cair la pulak...

Tepanyaki salmon set untuk Daddy

Eh habis ke Dafiy minum air tembikai satu gelas besar tu???

Lega sikit bila dah dapat meja...

Snap2 before last minute shopping xtvt

Kat depan replica rumah kampung

Wow Habib Jewel tengh buat promotion beb...

Cun tak gelang ngan cincin ni? Mummy nak beli tapi orang Habib tak bagi...hhhhehehhee

Aksi comos kt Parkson Alamanda

Mummy lepak2 duduk sementara Daddy pilih2 untuk anak2

Tak tau bila masa si Danny snap gambar ni...

Dafiy menjadi mangsa snap Danny & Danish

Aksi macho tapi hancur dari Danish

Princess Dania yang merajuk sebab Daddy tak belikan dia baju...

Hajat hati nak ambik lagi satu set canister yang cam Mummy beli hari tu, tapi duka cita set tu dah habis lak pulak. So Mummy beli canister tinggi yang loose je 4 biji... oklah semua ada 12 canisters.... heheh... camla kuih Mummy sampai 12 jenis kan...hahaha... Tapi  mana tau kan, balik nanti nak beli kerepek2 yg ada kat Kilang Zaronah Pt Laman tu... harap2 dia dah beroperasi la masa tu...

Q panjang ni bukan kat cashier nak bayar ye, tapi semu nak bayar parking....mesin bayaran kat semua floor memang panjang orang beratur

2 comments:

  1. Betapa seronoknya bershoping menjelang raya,
    dan betapa kasihannya anak yg tak dapat kerusi.
    Apapun kali ini Mummy Gee sefamili nampak beraya
    sakan berbanding tahun lalu.

    ReplyDelete
  2. Selagi x raya selagi tu x habis shopping.........

    ReplyDelete