Wednesday, September 15, 2010

Dia bela hantu ke?

Musykil, hairan, kagum dan yang sewaktu dengannya. Camana bibik boleh siapkan semua kerja rumah dan pada masa yang sama sempat lagi layan sinetron dan petang2 pegi 'meeting' kat play ground? Dia orang ni bela hantu ngan jin untuk tolong dia orang ke hah?






Mummy ni dari awal pagi memang tak sempat nak berehat langsung sejak balik dari kampung ni. Nak upload gambar2 raya pun tak sempat lagi. Rasa ada je kerja nak buat kat rumah ni. Itu pun nasib baik pagi tadi daddy tolong pegi pasar so Mummy tinggal cuci2 ikan dan masuk dalam peti sejuk. Sambil cuci ikan sambil jemur dan angkat kain baju... dah le cuaca kejap hujan kejap panas... Daddy pulak beli ikan punye banyak, apa yg mummy tulis kat paper almost semua dia beli double.. nasib baik ikan2 tu semua dah bersiang tpai bercinta gak lah nak cuci 2 kg ikan kembung, 1 kg ikan sardin, 1 ekor ikan parang, ikan tenggiri, 1 kg udang, 2kg sotong dan 2 kg daging... rasa cam nak patah pinggang gak le.. udang tu pun Mummy takat buaang kepala je dulu tak smepat pun dah belah belakang buang urat hijau ...


Oklah x boleh 'buang masa' banyak2 rasa cam rugi pulak... baik lipat dan iron baju la... lepas asar ni jiran panggil beraya kat rumah dia pulak...

1 comment:

  1. betul...betul...mama pun cam nak patah pinggang rasanya sejak balik dr kg. dari mula bangun pagi sampai tgh malam tak stoplagi kerja..jangankan nak tgk sinetron, nak baring kejap pun tak boleh..ada aje kerja nak dibuat....tapi rasanya keadaan rumah memang tip top lah..kalah waktu ada bibik. yelah kita mengemas rumah kita sendiri...bibik mengemas...makan gaji...hehehhee

    ReplyDelete