Saturday, September 25, 2010

Raya 2010 : Episod (Gantung Kuali & Periuk Belanga)

Kalau kuali cam ni, rela tak nak guna untuk goreng ikan masin... gambar pinjam kat mylittelcottage


Orang jemput datang rumah wajib kita pergi kan... so demi nak memenuhi jiran tetangga dan saudara mara hari ni 'terpaksa' lah Mummy gantung periuk, belanga dan yang sewaktu dengannya.... heheh... pagi tadi breakfast nasi goreng ngan mee goreng basah pas tu simpan ruang2 dalam perut untuk menu2 raya yang pasti mengancam... hihi... so schedule open house Mummy hari ni...


i) 11am ... Jiran depan rumah Dr. H buat kenduri doa selamat cum house warming cum raya open house


ii) 2:00 pm - Jiran depan rumah gak Datuk H dan Datin A (sebelah rumah Dr H, khemah pun rapat2 je, sure ada jemputan luar yang tersalah rumah nanti...hehehe) buat raya open house


iii) 3:00 pm - Kawan daddy Mr. R rumah area bangi buat open house gak 


iv) 4:00 pm - Jiran gak tapi lorong depan sikiti En. E dan Pn  S buat open house


v) 4:00 pm - Mak Lang (makcik daddy) kat Puchong buat open house gak


vi) 8:00 pm - open house residents Bangi D7 pot luck concept... tengah nak fikir nak bawak apa... nak masak memang tak sempat la... maybe bawak pizza, kfc or lemang je la...

1 comment:

  1. Hari ni ko punya makan boleh simpan seminggu sampai open house rumah kakak kita Datin S minggu depan.. Ish.. ish.... hancus la ko punya jus mate...

    ReplyDelete