Sunday, September 5, 2010

Iklan kontroversi

Siapa yang tak tengok lagi ni lah iklan raya TV3 yang kontroversi, iklan Ho ho ho merry hari raya TV3 yang mencampur adukkan budaya, agama yang berlainan di Malaysia dalam 1 iklan, Iklan yang konon2nye bawa mesej 1 Malaysia tapi tersilap cara pembikinannya. 



4 comments:

  1. Sib baik TV3 dah tarik balik kan iklan ni Mummy.... maybe dah ketandusan idea la kot sampai tak mengambil kira sensitiviti umat Islam.

    ReplyDelete
  2. bukan setakat director iklan je yang tak sensitive tp semua pihak yg terlibat meluluskan iklan ni....Datuk Farid senyap je... tak nak komen apa2 ke ...

    ReplyDelete
  3. Bodoh punya director...ada benda yang boleh di 1Malaysiakan ... dan ada yang untuk satu2 agama sahaja. Agama langsung tak boleh campur aduk. Hanya Islam agama yang benar.

    ReplyDelete
  4. kadang2 orang yang pandai ni boleh jadi terlebih bodoh dari orang yang dikatakan bodoh.cam dalam iklan tu le, tak kan lah tak leh fikir sebelum buat, ni nak tunggu orang komplen baru nak cari dimana silapnya.

    ReplyDelete