Wednesday, September 1, 2010

Viral fever

1/9/2010 (Rabu) - Lepas sahur Mummy bersenam sikit. Salut biskut almond london ngan choc. Semalam tak sempat nak habiskan menyalut choc. Anak2 demam lagi so masing2 bangun lewat sikit.

Kul 8 Mummy gi 'montoran' ngan daddy ke JPJ. Apa lagi uruskan roadtax mini coupe Mummy yang tak settled lagi la. Urusan selesai dalam masa 30 minit. Renew 6 bulan je... lepas 6 bulan? Malas nak fikir .... tunggu je la bila masanye sampai

Balik rumah siapkan anak2 untuk bawak dia orang ke hospital. Mummy nak suruh dr buat blood test sebab lama sangat dia orang demam.

Bad mood...

Dalam demam2 ada hati lagi nak merempit...

 
Mummy pegi ke Hospital Pakar An-nur Bangi

 
Sementara menunggu nombor dipanggil. Adalah dalam 20 minit tunggu

Tarik nafas... lepas... tarik nafas...

Buka mulut....

Masa doktor cek, demam si Daniel hampir 40', Dania & Danish dedar je. So doktor kata buat blood test untuk Daniel je. Bab nak ambik darah ni yang jenuh... menanggis2 si Daniel tak nak.

 
Sampai 4 orang nak pegang si Danny ni masa doktor nak ambik darah. Nurse balut dari pinggang ke bawah biar Danny dengan kain cadar biar dia tak meronta. Daddy pulak peluk dan tekan badan dia dari atas. Aduh jenuh betul... macamana la nak sunat nanti

 
Muka kelegaan lepas ambik darah...

Lepas 15 minit dapat result darah. Alhamdulillah doktor kata viral fever je. Platlet darah pun normal 270+. Tapi kalau demam tak kebah juga by friday, kena repeat test.

Balik dari An-nur sempat singgah bakery shop sekejap beli choc. Orang tersangatlah ramainya. Parking pun tak ada. So Mummy masuk kejap dan daddy pusing2 dulu.

1 comment:

  1. apa teruk sangat danial nak ambik darah tu. Amir relex aje....tak nangis pun.....tak perlu baring...duduk aje hubby pegang...ahhahahahha camana nak sunat ni Along ooiiii

    ReplyDelete