Monday, September 6, 2010

Mas aku udah pulang!

4hb September (Sabtu) - N3 terlewat akibat kebusyan tuan rumah. Mummy keluar rumah hantar bibik dalam 7.30 am dan sampai ke Pelabuhan Pulau Ketam dalam kul 8.30am. Masa tu Mama Miraki dah sampai. Terus confirmedkan tiket bibik2. Dia orang dapat feri trip ke-3. Tak tau la kul berapa feri akan bertolak. Lepas settld we all tinggalkan bibik kat situ je. Tak larat la nak menunggu dia orang berlepas, dengan keadaan yang sesak dan aroma yang menyesakkan hidung.

Jenuh bibik2 tu menunggu sebab feri hanya bertolak ke Tanjung Balai Asahan kul 11.30mlm. Dan bibik sampai ke sana pukul 4.30am. Selam bercuti bibik, jangan lupa balik ke Malaysia lagi.


Masuk ke kawasan menunggu dan check-in

Walaupun musafir dibolehkan tak berpuasa tapi mereka tetap kena menghormati bulan puasa dengan tidak makan dikhalayak ramai, tapi kat sini memang orang makan secara terbuka. Yang merokok tu jangan kira la...

Rasa cam dah sampai ke seberang la pulak

Imagine kalau sorang bwk 4-5 beg berapa tan beg la feri tu angkut ye. Ini beg dan kotak2 bibik. 2 kotak dan 2 beg besar serta satu hand luggage. Feri tak bergerak lagi beg plastik hitm tu dah koyak terbarai dicampak2 orang ngkat barang. Yang Mummy musykil kenapa di org charge mahal sangat untuk angkut beg2 ni ye. Dari kawasan parking ke tempat pengumpulan barang dalam kawasn pelabuhan yang jarak dlam 200-300 meter dia orang kenakan RM10. Dari kawsan pengumpulan barang masuk ke dalam feri RM5 lagi utk setiap beg. Siapa yang tentukan rate ni? Dan pengusaha feri ni macam paksa penumpang ni gunakan perkhidmatan mengngkut barang2 ni sebab dia orang tak bagi beg besar2 masuk ke kawasan menunggu2...

Baru sampai dari Dumai ya Buk?

Pose bibik sebelum balik

Ni bukan shooting sinetron ye...

Mana ek nak hantar 2 budk kecik ni bil bibik tak ada?

2 majikan yang memerlukan perkhidmatan bibik sementara. Klu berminat apply le...

3 comments:

  1. Gue tak sanggup jadi bibik...kalau jadi paman ya bisa non.

    ReplyDelete
  2. Aku dah ofer awal2 nak jadi bibik sememtara, tapi ko cam dah rejectkan. aku mintak gaji lebih sikit aja sebab aku kan warga tempatan....

    ReplyDelete
  3. kak kay ni macam tak tahu pulak... warga tempatan tak layak ye dapat gaji tinggi... warga asing boleh... hehehehe

    ReplyDelete