Thursday, July 8, 2010

Jalan2 Cari Makan - Edisi Seafood

Malam tadi Mummy gi makan kat luar. Plan nak makan malam semalam tapi terlupa la pulak si Daniel dan Danish ada tution so tunda la. Makan kat mana? Tak jauh sangat dekat2 dengan rumah je. Tak sampai 10 minit pun dari rumah. We all gi makan kat Village View Seafood Restaurant kat Jalan Reko. Adik2 ipar dan biras Mummy pun join sekali.

Tak sempat nak snap2 kat main entrance restoran ni sebab Daddy terus kat parking kat depan second entrance.

Jom order apa nak makan...

Semenara tunggu makanan sampai jom kita snap2. Apa? Malu nak ambik gambar kat orang ramai? Alah pedulikan dia orang. Cam kata MMiraki tu, apa nak kisah, kita guna camera sendiri dan yang kita snap pun gambar group kita , so apa nak kisah....


Tuan punye blog dan pasangan...hahaah

Kamalia @ Kakak (SIL) dan hubby

Kamaliza (SIL) dan Dania. Orang kata muka Dania cam muka Maksu dia ni, tapi Mummy tengok tak sama pun...sama ke?

Dafiy 'Cosmos' dan bibik. Actually bibik malas nak ikut tapi Mummy ajak gak. Dia takut kut semua makanan dia tak boleh makan takut gatal kut... takkan la Mummy zalim sangat kan...

Satu gelas milo ais gone b4 makanan sampai.

 
Senyum semua...

 
Anak2 main kat atas titi

Service tersangatlah efisyen dan pantas walaupun ramai orang. Tak sampai 5 minit air dah sampai. Food semua  sampai within 20 minutes. Cepatkan. Sekarang layanzzz apa yang kita orang makan @ melantak malam tadi.


 
Air kelapa untuk Mummy dan Daniel. Watermellon untuk Daddy

 
Laici untuk Danish dan Capuchino ice-blended untuk Zaifan. Dania milo-ais (sampai 2 gelas lagi), Kakak limau suam dan bibik lupa ntah minum air apa..

Sweet sour siakap....

Ketam gorang berlada...5 bintang ***** ... tersangatlah sedapnya....asalnya nak suruh dia org masak goreng kari tapi dia org tak de menu cam tu pulak... wajib order ni bila datang sini lagi. Ni kalau dapat softshell crab lagi sedap.. sure tak de tulang2 yang tertinggal lagi...semua selamat dalam perut...

Sotong dan udang goreng bread crumb. Tersangatlah rangupnye...

Tomyam campur dan kailan goreng ikan masin. Ini so-so la rasa dia...

 
Menambah selera... ikan masin tenggiri dan sambal belacan + timun  


Perut dah kenyang so posing2 kejap sebelum balik

So overall comment servis bagus, makanan sedap dan harga pun berpatutan. Emm ... aloow tokey kedai, lain kali bagi Mummy makan free yer... Mummy dah buat promo ni ... hahaha... masih terasa kesedapan ketam goreng berlada dia...

3 comments:

  1. GEE , wat le open table kat situ, bawak kita orang sume ni... Ya la bisnuss kencang, rezeki datang melayang2 sampai tak sempat nak tangkap..daripada terbuang cam tu kan lebih afdal di layang2kan kat kita orang ni....

    ReplyDelete
  2. Anonymous - open table? No hal.. bisa diatur...sabar yer... tunggu giliran...heheh

    ReplyDelete
  3. laaaa.....adik kandung ko ni tak nak bawak ker...hehehehehe...ajaklah mama gi situ ngeteh next week.....

    ReplyDelete