Monday, July 26, 2010

Sesekali ...

Sesekali ku rasa teringin
Melewati Hatimu Yang Dingin
Mendengar Keluh Resah
Semenjak Kau Kehilanganku
Tiap Kali ku Cuba Hampiri ..... sambung la sendiri



ni n3 kategori terlambat gak le... last weekend sabtu dan ahad Mummy ada kelas choc, so cam malas nak rushing gi pasar la pulak. So Mummy suruh daddy gi pasar le, lagi pun dia tak gi menebas pagi1 tu. Lega bila daddy bagi green light. Actually jarang daddy pegi pasar sorang2. Rasanya masa Mummy bersalin je kut dia pegi pasar2 sorang2. Yang lain kalau pegi mesti Mummy pegi sama. Nak senangkan Daddy, Mummy dah siap tulis apa yang nak dibeli, kedai yang mana nak pegi dsb... heheh...nanti kalau setakat pesan cam tu je sure dia tak ingat...dan ntah apa2 yang dibelinya
- ayam dua ekor - buang kulit potong kecil
- ikan tenggiri - 5 potong
- ikan parang - 1 ekor saiz sedang
- ikan kembung - 1 kg
- ikan sardin - 1kg
- ikan kucing - 1/2 kg
- udang - 1 kg
- sotong - 1 kg
- dll


Mummy pesan kat daddy bagi je kertas tu kat tokey ikan kalau dia malas nak pilih2...MINTAK ORANG TU SIANG SEMUA... ntah berapa kali Mummy remind daddy...ehhehehe.... senang balik nnt tinggal cuci je


Tapi masalahnya lepas mandi dan breakfast sempat lagi dia manin PS2 ngan anak2..mak aiii kul berapa nak gi pasar ni. Kalau Mummy yang pegi 6.45am dah sampai pasar dan 8.30 am dah sampai rumah.... Lastnya almost 10.30am baru daddy gi pasar dgn Daniel & Dania...


Sejam lepas tu dah sampai rumah dari pasar.... heheh... tengok la apa yang dibelinya....ikan2 dan sayur2 memang seperti apa yang Mummy tulis cuma ada tambahan daddy beli santan kelapa dan ikan keli favourite dia dan buah2an..

Segala jenis ikan2...

Semua dah bersiang tinggal cuci je...ikan kucing pun oran gtu tolong siang sekali...tak aci betul kalau Mummy yang pegi ikan kecik2 dia tak nak tolong siang pun...emmm lain kali suruh daddy pegi pasar je la...

Tauhu terpenyek RM2 dan 1/2kg tauge

Memang sebiji sama ngan apa yg Mummy tulis kat papar...4 biji tomato dan 4 btg carrot...tak lebih dan tak kurang...carrot tu dah selamat pun dibuat kek... tinggal seketul je tinggal...

 
Melon yang selalu nampak tapi Mummy tak pernah beli... sedap gak ... rasa dia ala2 honey dew tapi dia lagi crunchy...

Sebiji tembikai yang sangat besar...

tapi ada satu barang yang dia beli yang mengejutkan Mummy... apa dia? rantai emas? diamond ring...(ohhh habibbbbbb jewel)... salah tu...
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

 
Taraaaaaaaaaaaaaa.....3 papan telor ayam saiz A++++.....= 90 biji tu...cam nak rebus buat kenduri kecik je...heheh... menu telor je la sepanjang bulan puasa ni.... emmm don't worry dalam masa 3 minggu dipercayai telor2 akan selamat masuk ke dalam perut, dan kalau ada xtvt baking-membaking mungkin 2 minggu je telor tu dah 'selamat'....

3 comments:

  1. ok apa beli barang sepertimana arahan dalam kertas kan....cuma tang telur tu agak2 dia ikut arahan tak.......

    ReplyDelete
  2. MMiraki - tang telor tu memang tak ikut arahan langsung...heheh...dah anak2 asyik order telor goreng jer hari2....

    ReplyDelete
  3. Klu camni ko kena bela ayam telor sbb anak2 suka telot....jngan bela kt farmville je.......

    ReplyDelete