Monday, July 19, 2010

Nur Bukit Unggul

Last Saturday Mummy bawak anak2 ke Nur Bukit Unggul. Office Mummy was invited to joint program organised by eNCoral Digital Solutions Sdn. Dulu Mummy kerja kat eNCoral ni, so walaupun dah tak kerja kat sana tapi hubungan tetap baik. Ada gak projek yang buat sama2.

Sebelum pegi tu Mummy timbang tara nak bawak anak2 ke tidak. Tau je la kalua bawa anak2 ni mana Mummy boleh nak concentrate dengan program. Tapi nak tinggal kesian pulak, so akhirnya bawak la semua sekali dengan bibik. Mummy malas nak drive so calling2 anak saudara Mummy si Arif yang kerja satu opis ngan Mummy untuk jadi Pak Supir..heheh...

Dekat je tempat ni dari rumah Mummy, kalau tak sesat 12 minit dah sampai tapi sebab sesat 30 minit baru sampai...
 
Anak2 asyik main kat kolam kecik @ mini air terjun ni je...

Sesi untuk staff... almost 150 staff attend... yang tak attend tu patut kena tok ketampi.... hehehe

Nasib baik dapat duduk bersandar kat tiang.... heheh...

Sesi makan2 ...

Bergaduh lagi.... fenin fenin!!!

Astaka bertingkat...

Comel tak Mummy tudung Mummy? Hehhe...

Lepaking bawah pokok rambutan
Sibuklah si Daniel ni nak terjun dalam kolam kecik ni....

Yaaaaaaaaaaaaa.....tarzan sudah mariiii

My little hero...Emmil Dafiy lepas buat aksi Cosmos

Nak balik dah...

Sesi penyampaian hadiah Coloring Contest untuk anak2... Daniel dapat no 3 untuk kategori 7 tahun ke atas...

Masa nak balik... masa ni Danish tak nak bergambar sebab dia merajuk. Nak tau kenapa dia merajuk? Heheh... si Daniel dapat no 3 coloring contest so dapatlah stationaries set yang besar, si Danish ngan Dania dapat saguhati je so dapat la yang kecik, tu yang dia merajuk tu...Lepas tu bergaduh la pulak dengan si Daniel....

Kat Nur bUkit unggul ni banyak gak kemudahanang disediakan. Kalau ada yang nak buat team building ke boleh la datang ke sini. Kalau nak bercuti yang mementingkan keselesaan, ini bukanlah tempatnya.

Ni kemudahan yang ada kat sini...
- Penginapan Chalet

- Penginapan Asrama / Domitori
- Astaka
- Tapak Perkhemahan
- Dewan Kuliah
- Amphitheater
- Dewan Serbaguna
- Kafeteria
- Konsultan Dalaman & Luaran (Indoor & Outdoor)
- Kolam Aktiviti
- Flying Fox
- Kolam Renang / Memancing
- Paintball Arena
- Laluan Berhalang (Obstacles)
- Kemudahan Outdoor
- Padang Aktiviti
- Lapangan BBQ
- Taman Herba dan Dusun Buah
- Surau

4 comments:

  1. Teringat dulu Ain nangis2 tak menang coloring contest...skrg semuanya tinggal nostalgia, adik2 Ain langsung tak menunjukkan minat menghadiri sebarang acara coloring...takde talent kot. Sungguh seronok sebenarnya melayan kerenah anak2 ni.

    ReplyDelete
  2. MMirror - si Daniel & Dania nampak cam ada skill dan minat melukis dan mewarna, beli A4 paper kat dia orang mmg dia org buat lukisan jer la

    ReplyDelete
  3. seronok la bila ramai2 camni kan. esp with family and friends.

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. betul tu Drama Mama... tima kasih ye dtg melawat

    ReplyDelete