Monday, July 19, 2010

Wedding & Bday Party

Weekeng yang busy, so hilanglah keboringan sebab Daddy tak ada kat rumah. Sabtu gi program office. Hari Ahad ada wedding dan bday party pulak. So tengahari memang Mummy gantung periuk le. Walau gantung periuk pun kena gi kedai gak beli barang2 basah untuk keperluan  mingguan.

Kul 12.30pm Mummy gi wedding kat Serdang. Anak Kakak cleaner yang dulu kerja kat opis Mummy. Rumah dia pun tak jauh dari office Mummy. Menu kawhin biasa la, ada nasi minyak, ayam masak merah, daging kicap, asam pedas daging, menu kampung pun ada sambal belacan dan ulaman, ikan masin, pucuk ubi...

Baik Along, tolong Dania cubit ayam kan.... Daniel makan sampai tambah 2x... jenuh la menunggu dia nak siap. Dia kata malam tak nak makan sebab dah kenyang.

Snap2 sementara tunggu Daniel siap makan....

Dafiy jelirkan lidah lepas kena marah sebab tumpahkan air...

Tumpang posing kat pelamin... theme color hitam putih!

Pelamin penuh dengan fresh flower...

Kat pintu gerbang.... red carpet tu!!!

Nak balik dah... si Dafiy dah terlelap2...

Balik dari wedding singgah rumah jiran Mummy pulak. Dia buat kenduri doa selamat dan bday untuk anak2 dia. Daniel dan Danish tak nak pegi sebab dah kekenyangan. So dia orang terus main kat taman.

Dania & Dafiy dan one of the birthday girl Nabiha

Pantang jumpa belon...buatlah cam rumah sendiri ye...

Berangan le ni birthday dia...

Happy birthda to youuuuuuuuuuuuuu

Untuk Nabiha, Natasya, Aqeel & Arfan semoga panjang umur dan menjadi anak yang soleh dan solehah.

Seronok bila ada jiran tetanga buat jamuan sebab masa nilah baru boleh jumpa jiran2 yang lain. Walaupun duduk satu kawasan yang sama nak jumpa dan bertegur sapa pun susah. Mostly semua kerja, balik dah penat terus berkurung kat rumah... semalam sempat gak gossip2 dan rancang2 ngan Kak Zie, Kak Sue ngan Datin we all nak buat persatuan kaum ibu.. hehhe... nak buat majlis ilmu, gathering atau berpoco2 ke ... tunggu la apa jadi ngan rancangan ni...

No comments:

Post a Comment