Thursday, July 8, 2010

Original Camera

Power sangat ke camera belalai gajah ni sampai ribu raban harganya???

Kita selalu sibuk nak beli camera. Apa perkara utama kita kena ambik kira masa nak beli? Betul... berapa budget? Bila dah tau budget, kita narrorw down apa brand nak beli. Lepas tu berapa besar pixel (akan menentukan kualiti gambar yang akan terhasil).

Mari kita gunakan camera asli dan original yang kuasanya tak ternilai yang dikurniakan kepada kita untuk buat simple experiment ni. Subhanallah. Kalau uols dah pernah buat experiment ini tak salah untuk mencubanya lagi.

Pandang 3 dots dalam tulisan di atas selama 10 saat dan selepas itu pandang dinding kosong yang berhampiran.

Apa yang uols nampak? Tak nampak apa2? Cuba sekali lagi dan pasti uols nampak apa yang Mummy nampak. Maha suci Allah.

5 comments:

  1. Tentang kalimah Allah tu..Memang ada juga yg complaint tak nmpk apa2..mungkin bagi yg bermasalah rabun dekat kot..

    Tentang camera tu, MM mmg dah lama mengidam...tp agaknya kalau ada pun tak terbela kot sbb besar sgt.

    ReplyDelete
  2. MMirror - Camera belalai gajah tu susah sikit kalau kita nak ambik gambar cepat2...nak tukar lens la nak adjust light bla...bla...bla... senang kamera yang auto... on terus klik-klik jer...hahah...

    ReplyDelete
  3. Subhanallah..ye nampak jelas dan nyata....

    ReplyDelete
  4. Uols namapak apa yang aku nampak. Subhanallah.

    ReplyDelete