Saturday, November 7, 2009

Sabtu & Pasar

Yes, weekend datang lagi. Hari untuk makan sikit...hiihihih....so apa nak masak breakfast hari ni ye. Gi dapor Mummy tengok bibik dah keluarkan mee kuning dan sauhu serta sayur2 semua dah disiang. So Mummy goreng mee basah lah. Tengok dalam rice cooker ada lak nasi lebih semalam. So mummy buat nasi goreng cina lah untuk Daddy. Daddy ni kalau mee goreng kureng sikit. Klu nasi goreng tu on jer tak kira masa, janji ada ikan goreng or ikan masin sebagai aksesori....Mummy makan le mee goreng skit...

Nasi goreng cina dan mee goreng basah...

Lepas breakfast apa lagi g pasar ler. Last week Mummy tak pegi pasar so stock memang habis la. Mummy gi pasar ngan Daddy. Si Dania dan Danish pun ikut sama. Memang le gi pasar ngan Daddy tapi cam biasa Daddy tolong hantar jer lah...hihihi...pas tu dia tunggu dalam keta ngan anak2....akak le gak kena masu ke pasar sorang2...hihihi...Apa Mummy beli kat pasar hari ni? Nak tengok kat bawah tu...


Kiri - Ikan parang seekor, tenggiri 4 potong (nak beli seekor besor bebenor, ni 4 potong pun ngam2 sekilo, kembung, sardin dan kerisi. Ikan2 ni semua dah disiang kat pasar. So balik tinggal basuh dan masuk ke fridge ler.
Kanan - Daging sekilo (Mummy beli daging batang pinang sebab tak der lemak dan cepat empok.

Sotong putih dan udang...tiap satu sekilo. Goreng tepong budak2 suka ya amat. Kompom dia org ratah lauk jer.

3 ekor ayam tua @ pencen (emmm...ada projek ngan Mama Miraki esok) dan 3 ekor ayam daging (lupa la pulak nak snap gambar...)

1 comment:

  1. La aku x prnah bli dging batang pinang,aku selalu beli daging batang kelapa je masak pakai pressure cooker x smpai stengah jam empuk juga,murah pun ya hihihi......jangan mare....

    ReplyDelete