Wednesday, November 4, 2009

Cuti Sekolah

Lagi lebih kurang 2 minggu cuti sekolah (16 days to be exect) tapi dah terbayang kepadatan aktiviti masa weekend sepanjang cuti sekolah nanti. Schedule untuk weekend memang dah penuh sampai lah awal tahun baru dan bukak sekolah semula, tak tau ler boleh selit2 aktiviti lain lagi ke tidak. Ha meh sini tengok aktiviti mummy start dari cuti sekolah sampai sekolah dibukak semula


21/11/2009 (Sabtu)- Start Cuti Sekolah
  • 21-24/11/2009 (Sabtu - Selasa) - gi cuti bawak anak2 berjalan.... ke mana? Cuti2 Malaysia jer...
  • 27-29/11/2009 (Jumaat - Ahad) - Raya haji, balik kg Daddy (rasanya lah...klu dapar balik PS lagi best...hihih)
  • 5/12/2009 (Sabtu) - Graduation Day Danish. Ha! Anak Mummy si Danish dah grad??? Dia masuk U mana??? Hihihi grad SmartReader jer.
  • 11-13/12/2009 (Jumaat - Ahad) - Balik kampung Daddy lagi. Adik ipar kahwin
  • 19/12/2009 (Sabtu) - Ke Melaka, bertandang ke rumah belah lelaki.
  • 25-27/12/2009 (Jumaat - Ahad) - Ke Penang, anak buah Mummy si Arif kahwin. Balik dari Penang most probably nak singgah semalam dua kat Cameron Highland, cuti2 Malaysia.
  • 1-3/1/2010 (Jumaat - Ahad) - Dah nak sekolah tak boleh gi mana2 pun, setakat g beli baju sekolah dan buku anak2.
Pehhhhh padat kan jadual Mummy tu... emmm nampaknya hampir setiap minggu dapor Mummy tak berasap kut...hihihih

p/s Jom sapa nak joint cuti2 ke Cameron Highland tu. Boleh beli @ kutip sayur2 segar kat tepi2 jalan jer. Soal makan tak jadi hal, pagi sarapan rebus keledek, tengahari makan nasi ngan sup sayur dan malam makan salad...vege le sesekali... cuci mulut strawberry choc le apa lagi... pendaftaran masih dibuka, sila hubungi Mama Miraki.


Emm! Tak tergoda ke keenakkan strawberry choc ni. Beli strawberry yang betul2 fresh dan dip kat choc ... nyum...nyum... orang yang on-diet dibenarkan makan maksima 3 biji sahaja.

5 comments:

  1. Ala kau ni asyik nak brjalan aja tunggu ler aku dapat 2 nd. driver coz driver yg ada skarang kerap pancit,cameron tu favourite destinasi aku tau! jangan kacau.......

    ReplyDelete
  2. ohhhh aku dah tau..siapa "anonymous" ni...Kak mah hihihiihihih...sapa lagi yang suka melekap kat kebun kat cameron tu kalau tak kak mah....

    ReplyDelete
  3. Mama Miraki, awak baru tau ke itu kak mah...
    Kak Mah : Tak pe lain kali bila awak dah ada 2nd driver kita pegi lagi...boleh gitu

    ReplyDelete
  4. 2nd driver la mana lak 2nd driver,kau tau driver yg ada skrang ni mana leh jln jauh pas tu mlm x brapa nampak almaklumla dh menuju usia veteran. Aku klu g cameron mana cukup 1 ari.aku klu g kbun sayur suka nyorok2 kt celah2 pokok cili,tomato,pas tu suruh anak aku cari seronok you!!!sambil petik strawberi sambil ngunyah

    ReplyDelete