Sunday, November 29, 2009

Potong ke tak potong?

N3 terlewat ni.... balik dari kampung inlaw malam tadi Mummy sampai rumah dalam pukul 10.30pm. Malam lepas anak2 semua tidor bersemangat nak update blog ni, Daddy pun sama gak ada emel dia nak kena hantar so masing2 on notebook le. Tapi tak leh nak connect ke internet la pulak. Check punye check rupanya petang tu ada kilat kuat so, modem tu Mummy rasa terbakar or yg sewaktu denganya. Bila Daddy call streamyx dia kata replacement paling cepat 2 hari bekerja baru boleh buat. Mak aiii lamanya. Camana dengan kebun mummy ni. Malam ni kena harvest kalau tak rugi puluh ribu beb...hehehe. Nasib baik le masa sibuk check connection , wireless jiran sebelah tu terpapar so apa lagi, Daddy pun calll ler org sebelah mintak permision nak guna wireless stremyx dia. Emm bila dapat password Mummy boleh ler buat n3 sikit semalam. Hampeh le stremyx ni, lama betul nak buat replacement. Cam ni nak potong la...

Hari ni baru sempat nak bukak komputer sebab busy dari pagi lagi. Maklum ler sekarang ni kan bibik tak der so Mummy all rounders ler.... itu pun nasib baik Daddy baik hati pagi ni tolong gi pasar... (mesti nak ambik hati Mummy tu, so Mummy tak marah dia g golf petang ni...pst...jgn bagitau Daddy tau...sorry Daddy, mengumpat sikit....)

3D semua tengah main kat depan rumah ngan anak2 jiran. Si Dafiy lak baru jer tidor pukul 5.30pm tadi. So sementara Dafiy tidor sempat ler Mummy mandi dan solat dan masuk blog ni. Klu tak ada yang saing Mummy masuk toilet dan berebut keyboard ngan Mummy.

Malam ni kalau sempat Mummy masuk n3 pasal cuti2 Malaysia Mummy yang agak tak menyeronokkan tu. Barang2 yang Mummy beli pun masih dalam kotak lagi. Tak sempat nak check ok, ke tak.

2 comments:

  1. Wah busy betul Mummy Gee sekarang...ini menunjukkan Puan sekeluarga sedang menuju ke arah kegemilangan

    ReplyDelete
  2. alah..tu busy sebab x ada bibik...hihihihihi...kalau tak tu sedap2 aje buat n3 untuk blog, FB dll...ni kenajp nak jemur kain, masak. angkat kain...kan mummy gee..betul tak...kwang..kwang...

    ReplyDelete