Friday, November 6, 2009

Ayam ungkepppp..... i likeeeeeeeeeee


Sorry lah yer pada pembaca2 blog Mummy ni (emm ada ke org baca....jgn perasan ler Mummy ooooi), kali ni Mummy buat entry pasal beda makan lagi. Nak buat camana dah sejak dari kecik 'Makanan Diutamakan' oleh emah ngan abah. Tak pasti sebutannya macam mana..."UNGKEP" atau "UNGKEPP" hihihihi, tapi yang pastinya org indon dah claim ini masakan dia orang. memang simple dan sedap. Kalau balik kg dulu2, mesti ayam kampung masak ungkep dah tersedia bawah tudung saji, kalau emak tak sihat pun , abah boleh masak untuk kita orang semua...

Dengan kuah yang pekat likat yang melekat kat ayam tu, makan dengan nasi putih jer sedap. Tak payah dah ada lauk pauk yang lain. Pas tu kan kalau ayam yang dah dimasak ungkep ni digoreng garing lagi lah sedap...rempah memang meresap habis kat isi2 ayam tu. Memang kalah ler ayam goreng rempah biasa tu....



Ayam ungkepppppp... tengok gambar jer dah terliur

p/s TQ pada blogger yg Mummy cilok gambar ayam ungkep dia tu yer. Tunggu nanti Mummy tunjuk versi ayam ungkeppp Mummy pulak...

2 comments:

  1. yea...mek nak masakkan aku ayam ungkep ni bila dia datang KL minggu depan..ihihihihihihi

    ReplyDelete
  2. Ya ke dia dtg x g tau pun,ha sahla tu x singgah umah aku

    ReplyDelete