Monday, June 13, 2011

Opor Sotong

Morning semua.... la apasal pagi2 dah monyok je tu, ya Allah buruk betul le kalau muncing dah panjang sedepa... Apa sal?  Laaaa punch card merah rupanya.... hihihi... kesian..kesian... Tapi uols ni pun sata macam le tak biasa ngan suasa kat KL ni klu hari Isnin dan first day lepas cuti sekolah sure jalan2 akan jam semua, apasal tak keluar awal sikit.... hehehe... Disebabkan Mummy tak nak menempuh jam (kekadang je jln nak ke opis Mummy tu jam) so hari ni Mummy dah set appointment dengan customer nak jumpa pukul 9am, so dari rumah Mumm nak ke opis customer ni memang line clear la...heehhe.... bijak2...

Oklah utk ibu2 kat rumah tu... hari ni kenalah masal awal sikit, anak2 yang sekolah sebelah petang akan pergi awal takut nanti dia orang tak sempat nak makan pulak.

Apa kata hari ni uols try masak sotong opor ni. Mummy masak sotong opor ni semalam. Resepi ambik kat blog Mat Gebu dan Mat Gebu ambil dari blog Sinar Kehidupanku

Rugi kalau tak cuba... memang sedap

So tengahari ni Mummy cuma makan opor sotong ni dengan nasi panas2... lauk lain semua tolak tepi. Masak opor ni rasa camana? Emmm ada rasa cam rendang sikit... tapi memang sedap la....

1 comment:

  1. mesti sedap, dulu aku ada beli rempah masak opor yang dah siap. aku masak ayam memang sedap. ni nak buat rempah sendiri yang malas ni. tapi nampak cam sedap la sotong tu...

    ReplyDelete