Tuesday, June 14, 2011

Hendak tidur , tidurlah mata

Malam tadi kul 9.30pm bibik telefon, dia kata terbayang2 wajah anak2 Mummy je. Dia kata time macam tu selalu si Dafiy dan Dania jerit2 kat dia suruh buatkan susu sebab dah nak naik atas tidur, so dia cam terdengar2 suara anak2 panggil  dia. Tak pe la bibik, lama2 nanti biasa la...

Selepas 2-3 hari tak ada bibik ni Mummy rasa dah comfortable. Tak de la susah dan penat mana pun. Sebelum tidor Mummy dah kemas dan mop tingkat bawah so pagi esok tak perlu lagi nak mop. Cuma kurang la sikit masa Mummy nak ber FB dan monitor homework anak2, so yang tu memang serah kat Daddy la. Mummy dah bagi date line kat agent maid, kalau sampai hujung bulan ni maid tak sampai lagi Mummy nak cancel dan nak ambik refund.

Mummy tengah surver nursery yang dekat dengan rumah Mummy, so insyallah awal bulan Julai ni Dafiy akan duduk nursery. Dania balik dari SmartReader akan ke nursery gak. Daniel & Danish akan transit kat nursery sebelum ke sekolah kebangsaan pulak.

2 comments:

  1. Ha bagus kputusan ko tu......biar pnat sikit tp ati kita puas sbb sume buat sndiri, yg duk umah ni pun x hari2 mop lantai!

    ReplyDelete
  2. Antar nursery pun ok gak,tapi kalau bayarannya lebih mahal dari gaji bibik, rasanya lebih baik guna bibik, paling tidak kerja2 rumah pun bibik buat...

    ReplyDelete