Wednesday, June 29, 2011

Abang Misai

N3 kali ni pasal kucing. Tapi bukan nak cerita pasal hobi bela kucing cam Mama Janet tu (Mummy hobi bela pinggan mangkuk lama je...). Tapi nak cerita pasal kezaliman manusia ke atas kucing2 ni. Tak habis2 dan jemu2 kucing ni dijadikan mangsa dera.

Kesian kat kucing2 sekarang ni kan. Deria bau dia orang  dia binatang dah berkurangan sebab misai2 dah diambil oleh manusia2 kejam untuk dijadikan teh minuman. Dah la kucing2 tu sebelum ni buta cam Kasim Selamat sebab mata2 dah dikorek untuk dijadikan minuman gak. Terukkan manusia ni tak cukup dengan tumbuh2an dijadikan makanan, binatang cam kucing pun nak dijadikan mangsa gak...

Ni teh yang mengandungi misai kucing gak, tapi pokok misai kucing la ye bukan misai kucing yang sebenarnya....hehehe. Terima kasih la pada Cikgu MS yang bagi sample teh ni kat Mummy, korang jangan la jeles ye sebab Mummy dapat teh ni lepas bagi jawapan betul pada satu soalan cikgu kat dalam FB....hehehhe. Amaran oleh Cikgu MS kalau nak travel jauh jangan minum teh ni, ada pulak yang sekejap2 nak kena cari toilet pulak..hehhe. Anyway pada Cikgu MS, terima kasih banyak2 ye. Kalau ada yang nak cuba teh misai kucing dari BioAsli ni boleh la contact Cikgu MS. Ada no telefon kat blog beliau.


2 comments:

  1. kat rumah aku banyak pokok misai kucing, nak makan atau kunyah misainya pun boleh, kalau nak minum rendam aja lah misai kucing tu....fresh lagiiiii...

    ReplyDelete
  2. Misai Kucing ni ada Daun Stevia. Juga Mas Cotek. Yg kencing manis tak perlu bubuh gula, sebab STEVIA mempunyai rasa manis yang unik. Sekian harap maklum.

    ReplyDelete