Monday, June 27, 2011

Minggu tambah saham

Hari Sabtu sibuk tambah pelaburan kat pasar hari Ahad tambah saham kat Tesco pulak..

Barang2 untuk menambahkan lemak2 di badan.... jangan terkejut ye nampak beras sampai 30kg kat belakang tu. Ramai umat kat rumah ni...

Benda bukan makan tapi semua diperlukan... so nak tak nak memang kena beli la...

Stock breakfast segera untuk anak2 selaim dari koko crunch, honey star, french toast dan nasi goreng cina...

Stock minuman untuk sebulan tapi setengah bulan je dah habis. Oren sunquick, ice lemon tea sunquick, air sarci dan ribena. Anak2 Mummy sekarang ni pun dah ketagih ngan ice lemon tea sunquick. Kalau sebotol tu paling lama boleh bertahan untuk 3 hari je...huhuhu. Ice lemon tea ni buat panas pun sedap buat sejuk lagi sedappppppppppp.... nyaman jer....


Kali ni Mummy tak beli pun susu utk Dafiy dan Dania sebab x de offer pun... so sepaket RM24.90.Bulanlepas offer cuma RM18.90 je... rugi ooooo... kena cari susu kat kedai lain la....

8 comments:

  1. mak aiii..... seram aku tengok stok makanan dan minuman segera ko tu, banyaknya yaa ampunnn....

    ReplyDelete
  2. Kak Kay - anak2 ramai kena ada stock segera ni, ... frozen food tu utk setiap packet untuk 2x goreng je ...

    ReplyDelete
  3. YE la mummy gee, anak2 tengah selera nak makan nak wat cam mana kan, dah kita ni kan dari jenerasi pemakan orangnya, lain la sesetengah orang yang katanya kalu beli pun tak de sapa nak makan, buang aja..hehehe....

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya kadang2 benda tu ada lagi kan dlm simpanan, tp dah kita suka tenguk stok barang2 banyak tu yg beli lg.ko beli pencuci lantai daia yg pink tu ler bau dia sedap.

    ReplyDelete
  5. Mama Janet - apa yang aku beli ni memang stock untuk sebulan, stock2 lama memang tak ada dah.. klu beli satu satu je asyik nak kena pegi kedai je... bila dah pegi kedai tu tauje la darinakbeli glo sebotol je dah terbeli benda2 lain lagi....

    Kak Kay - I tak makan sangat (klu kena beli sendiri) tapi klu org dah belikan tu i makan je la,.... nati kecik hati pulak orang tu...l boleh gitu

    ReplyDelete
  6. beli stok...lepas tu simpan..akak tu..cantik susun dalam peti ais..hehe..

    ReplyDelete
  7. wah byknya brg..tringt mcm umh mak dil...mak mmg suka bli stok byk2 simpan rmh..sng...cam kdai kecik...dil pun suka...bestnyer tgk brg byk2 ni...:-)

    ReplyDelete
  8. wah byknya brg..tringt mcm umh mak dil...mak mmg suka bli stok byk2 simpan rmh..sng...cam kdai kecik...dil pun suka...bestnyer tgk brg byk2 ni...:-)

    ReplyDelete