Thursday, February 25, 2010

Strawberry cake...

Hari ni Mummy balik kerja awal sikit, selain dari tak sedap perut Mummy nak buat cake untuk anak Mummy, Adam Danish. Esok bday dia yang ke-7. Dia tak nak cake chocolate. Kali ni dia nak cake strawberry tapi ada gambar spiderman.

Balik kerja Mummy singgah ke bakery shop dekat2 dengan Metro Point Kajang beli barang2 nak buat cake. Niat nak beli 2-3 barang tapi bila dah kat kedai yang ada segala macam barang2 untuk bakeri ni terjebak le beli ntah apa2 benda yang tak masuk dalam list pun....

Dari bakery shop ni Mummy g Tescooooooooo Saujana Impian pulak sebab nak pi beli strawberry. Nasib baik banyak strawberry hari ni. So beli sebekas la. Balik sampai rumah terus kelentang kelentung kat dapor... layanzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

Cake yang dah siap sedia untuk dibakr...

Kek yang dah masak tu potong dua ...

Sapu ngan strawberry filling

Pakaikan cake ngan buttercream icing

Cake yang dah pakai baju...

Tepek je la ngan spiderman edible image...

Pas tu tabur2 ngan colorful choc rice, tulis2 dan letak strawberry. Strawberry tu Mummy letak atas whipping cream...

Belah luar tu Mummy tepek jer ngan mint choc....Tadaaaaaaaaa.....siap untuk dipotong esok!

 
Assistants Mummy untuk projek cake hari ni...Dania & Danny....

p/s Nak kena beli  mixer baru, mixer cokia dan cikai yang ada tu dah boleh masuk museum....baru guna kejap dah rasa panas....tapi dah banyak gak lah jasa mixer tu... sapa2 yang ada mixer canggih tapi tak nak pakai bagi je la kat Mummy yer! Daripada berkarat jer dalam almari tu baik Mummy guna...ngkorang gak dapat pahala....heheh

1 comment:

  1. ooo ni la agknya kek yg si Azza Elite suka sgt tu?? Dia kata kwn dia buat strawberry cake SEDAPPP SGT!! tak boleh lawan!..adakah Mummy Gee yg beliau maksudkan tu? HEHEHE...mana la tau kan...

    ReplyDelete